Eirin Adriane fra Signal forteller om fiberutbygging i Finnmark
Foto: Mediaveien

Signal har hittil i år lagt 695 000 meter med fiberrør fra Arges i Finnmark!

I sterk vekst har Signal hatt behov for å investere i enorme mengder fiberrør – spesielt i Finnmark, hvor tidenes største prosjekt med fiberutbygging foregår i skrivende stund.

 

Vet du hvor mange meter med fiberrør Signal har lagt i Finnmark hittil i år? Svimlende 695 000 meter! Det tilsvarer strekningen Bodø-Kirkenes! 

Dette er resultatet av den pågående fiberutbyggingen i Finnmark etter oppkjøpet av det Alta-baserte selskapet Nornett AS. Vi i Signal syns det er innmari spennende å følge framgangen i et prosjekt som skal føre oss opp og fram i Nord. I tillegg er det viktig for oss å støtte lokalt næringsliv og vises i det samfunnet der vi befinner oss. Derfor handler vi våre fiberrør lokalt i Alta – nærmere bestemt hos Arges AS.

 

 

Om Arges

Arges AS er videreføringen av selskapet Polyfemos, som ble etablert i Alta i 1992 av Arnstein Johansen. Arges har lang erfaring med produksjon og utvikling av produkt til fremføring av bredbåndsnett. De har vært markedsleder i denne nisjen i tiden med den massive utrullingen av bredbåndsnett i Skandinavia. Senere har fiskeoppdrettsnæringen også blitt store kunder av dem.

– Viktige kunder for oss har vært Telenor, TeliaSonera, samt de øvrige teleselskapene, E-verk, kommuner og entreprenører. Leveranser til prosjektet skjer enten direkte eller gjennom samarbeid med de store elektro- og rørgrossistene, forteller Jorun Fossmo Pettersen, markedssjef i Arges.

 

Bærekraft i fokus

Arges har som mål å være innovativ, fleksibel, pålitelig og bærekraftig. Dette vises spesielt godt gjennom resirkulering, samt etablering av sirkulærøkonomi.

«Arges gjenvinner utrangerte plastprodukter til bruk som råstoff i ny produksjon. Dette er sirkulærøkonomi i praksis til beste for vårt felles miljø», skriver Arges.

– Vi sikrer for eksempel at høyverdig plastråstoff fra oppdrettsnæringen blir gjenbrukt og ikke havner i verdenshavene, forklarer Pettersen.

 

Fakta 

  • Arges produserer plastrør og varselnett som de leverer over hele Skandinavia
  • De resirkulerer innsamlede materialer som gjenbrukes i nye produkter
  • Minimerer fotavtrykket på jorden for både Arges og kjøper av produktet

 

Om Signal

  • Signal Bredbånd AS er Nord-Norges ledende bredbåndsselskap. Selskapet bygger og drifter fibernett, og leverer bredbåndstjenester i Nordland, Troms og Finnmark. 
  • I dag er vi rundt 100 ansatte, fordelt på kontorer i Bodø (HK), Alta, Kirkenes, Finnsnes, Mo i Rana, Mosjøen, Tromsø, Narvik og Senja.
  • Vi har egen teknisk avdeling, og et av Altibox sitt overvåkingssentre befinner seg faktisk hos oss! 
  • Vi er stolt av å ha Norges mest fornøyde tv- og bredbåndskunder 11 år på rad (EPSI 2020).

Sjekk om du kan få fiber!

 

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.