rektor redvald hjulstad sitter foran mac-skjermen på kontoret sitt og jobber
-Arbeidsoppgaver som før tok tre timer, hvor vi måtte vente på et ufattelig treigt nett, går så det suser nå. Ofte dro ansatte hjem for å jobbe med normal nettilgang, og det har vært veldig tidkrevende og tungvint – lenge, forteller rektoren.

En ny verden på Sandvik Folkehøgskole

For rektor Redvald Hjulstad ved Sandvik Folkehøgskole var det en tidsreise å endelig få fibertilkobling til både ansatte og elever. I årevis har hele skolen delt på en 10 MB radiolinje.

Nettløsningen ble med tiden utdatert, men var lenge den eneste muligheten. I 2006 var 10 MB mer enn nok, men med datakrevende program som Netflix, sosiale medier og krav til nettbasert arbeid, behøvde skolen stadig større kapasitet.

– Så fikk vi koblet oss på den nye stamfiberkabelen via Signal Bredbånd, og det har vært en drøm. For når 60 mennesker skulle dele på en 10 MB linje, så kunne vi nærmest høre at den knirket, ler Hjulstad.

Sikkerhet

Elevene som søker seg plass på Sandvik forventer at skolen tilbyr et raskt og stabilt internett.

– Det er jo nærmest en folkerett å ha nettilgang. Det er slik vi har kontakt med omverdenen. Og for elevene våre er det viktig å kunne gå inn på Facebook eller velge å se en serie, sier Hjulstad.

I tillegg er nå folkehøgskolen koblet opp mot brann, ambulanse og politi via nettilgangen.

– Fiberen fra Signal er en stor sikkerhetsoppgradering. Vår link til byen dersom telefonmasten skulle gå i et uvær eller mobilnettet skulle bli borte, sier rektoren.

undefined

Bilde: Det var til stor glede for avdelingsleder Thomas Hagfors ved Signal Bredbånd i Mosjøen at Sandvik Folkehøgskole fikk fiber og gode arbeidsforhold.

Tøff satsning

For avdelingsleder Thomas Hagfors ved Signal Bredbånd i Mosjøen er visjonen å få spredd fiber til alle.

– Nå som Noraxess er kjøpt opp av Signal Bredbånd, er målet å fortsatt tilby så godt internett som mulig til folk der de bor og jobber. Det var en stor dag da Sandvik koblet seg på stamfiberkabelen. Det er klart at 10 MB ikke er nok til dagens internettbruk ved en skole, sier Hagfors.

I tillegg får alle boenhetene ved Sandvik Folkehøgskole Altibox TV og fiberbredbånd.

– Vi bor ute i periferien, og dette gjør det mer attraktivt å bo her. For meg var fibertilgangen avgjørende for faktisk å bosette meg her, sier rektoren.

For kunder som i dag har TV og fiber fra tidligere Noraxess betyr dette en oppgradering.

– Signal planlegger stadig utbygging av fiber. Framover vil samtlige fiberkunder få tilbudet om å gå over til Altibox, sier avdelingslederen, som ser fram til å bygge fiber i et helt annet tempo enn det Noraxess hadde muligheten til.

 

Av: Christine Karijord

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.