Telegrafbukta i Tromsø
Overblikksbilde av Telegrafbukta i Tromsø, til venstre ligger Badetassen som nå er forsvunnet

Etterlysning: Har du sett Badetassen i Telegrafbukta?

I begynnelsen av mai i år, da Tromsø fortsatt var hvitt og snødekket, sjøsatte Signal Bredbånd Badetassen i Telegrafbukta. Den skulle måle temperaturen på vannet, slik at innbyggerne i Tromsø kunne gå på nett og sjekke oppdatert badetemperatur hver dag, hele døgnet. Det ble kortvarig.

Da en av de ansatte på Tromsøkontoret, Mats Warvik, var ute i båten sin i forrige uke, la han plutselig merke til at Badetassen ikke var noen steder å se.

Vi vet ikke hva som har skjedd. Den kan ha slitt seg fra fortøyningen og drevet i land en plass lengre bort. Vi har forsøkt å leite rundt i området for å se om vi kunne finne den, uten hell. Derfor har vi nå bestemt oss for å gå ut med etterlysning etter Badetassen, sier Stine Værang, markedssjef i Signal.

Ishavsbaderne

Da Signal sjøsatte Badetassen i Tromsø fikk vi med oss en gjeng med flotte, spreke damer fra Ishavsbaderne. De møtes en gang i uken i vinterhalvåret for å bade. Denne gangen sammen med Badetassen. Se filmen fra da vi var i Telegrafbukta:

Hva er egentlig Badetassen?

Badetassen er en sensor som sender oppdatert informasjon flere ganger i timen om temperatur i vannet til en gateway på land. Deretter blir informasjonen automatisk oppdatert på web, slik at alle enkelt kan sjekke temperaturen i vannet før de drar på badeplassen.

Å måle badetemperaturen er en av mange smarte ting man kan bruke denne typen sensorteknologi til. Det er et stort potensial for videre utvikling i Badetassen og andre sensortjenester vi jobber med, forteller Robin Krogh, leder for Forretningsutvikling i Signal.

Badetassen er et samarbeid mellom Signal og Altibox-partnerskapet – og totalt sett er over 100 badetasser vannsatt over hele Norge.

Robin Krogh og Stine Værang fra Signal Bredbånd viser stolt frem Badetassen, en smart sensormåler som skal måle vanntemperaturen i Bodø
Robin Krogh, leder forretningsutvikling og Stine Værang, markedssjef, viser fram hvordan Badetassen ser ut

Signal ber nå publikum om hjelp til å finne Badetassen

Hvis noen finner Badetassen, håper jeg de kontakter oss, vi ønsker ikke at den skal drive i land og ligge som søppel. Det kan jo være noen som har vært nysgjerrig, og i verste fall tatt den med seg hjem for å måle temperaturen i badekaret, ler Værang – I så fall håper vi at personen har lyst å returnere Badetassen til oss.

Les mer om Badetassen

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.