To montører fra Signal Bredband feilsøker på fiberboks fremfor en hvit varebil med rød logo på

Fiberjubel i Kirkenes

Alle vet hvor viktig det er med fiber i maten – men for folk i Sør-Varanger, Bjørnevatn, Sandnes og Hesseng er det fiber i bakken som er dagens snakkis.

Tekst: Frida Bringslimark, Foto: Lene Stavå Jensen

Signal Bredbånd har startet sitt hittil største utbyggingsprosjekt i Nord!

Det er få utfordringer som ikke kan løses for gutta på Kirkenes. Montørteamet er lite, men sammensveiset og fullt av kompetanse. Sammen tar de ethvert problem på strak arm, og finner det alltid tilfredsstillende å få kabalen til å gå opp. De jobber som telekommunikasjonsmontører i Kirkenes, tidligere for Nornett, frem til selskapet ble kjøpt opp av Signal Bredbånd AS. I disse dager er teamet med på en håndfull prosjekter – men mest spennende av alt – spiller de en viktig rolle i Signals største satsning hittil – fiberutbyggingen i Kirkenes.

– Nå tripper både montører og beboere i området. Forespørsler om når vi starter i deres gate renner inn, så vi tror folk er spente og veldig positive til det de har i vente, forteller teamleder Ulf Morten Karikoski Nilsen.

Fire menn kledd i svart og gult arbeidstøy står foran en grå vegg med rødt Signal-skilt
Montører fra Signal Bredbånd – fra venstre: Einar Paaske, Ulf Morten Karikoski Nilsen, Håvar Ørstavik Eikrem og Are Jørstad

 

Største satsning hittil

Det er ingen tvil om at det skjer store ting i Nord. En satsning det for de ansatte er ekstra spennende å være bidragsyter til.

– For oss er det ekstra spennende med utfordringer som setter oss på prøve. Vi sjonglerer mange ting på samme tid, både entreprenører, leveranse og montører, samtidig som vi har kunden i fokus hele tiden, forteller Nilsen.

– Nå er vi klare for Altibox! Mange spør etter de nye tjenestene vi leverer, og det er utelukkende positivitet og nysgjerrighet som kommer fra spente kunder.

Signal Bredbånd AS er Nord-Norges ledende bredbåndsselskap. Selskapet bygger og drifter fibernett, og leverer bredbåndstjenester i Nordland, Troms og Finnmark. Signal eies av energiselskapet Lyse AS, og er en del av Altibox-partnerskapet.

 

Fordelen med å være lokal og nær

I hverdagslivet utenom jobb møter montørene stadig på beboere som kjenner dem igjen. Styrken av å være lokal og nær, og ikke minst intern i selskapet er stor og en viktig verdi for kundene.

– Den lokale tilhørigheten er stor, og terskelen for å kunne slå av en prat med kunder på butikken er lav! Det liker vi, smiler Nilsen.

– Oppe i Kirkenes har vi stort sett betjent kontor fra 8-16 hver dag, og som leder er jeg stort sett tilgjengelig på telefon og mail døgnet rundt, forteller han.

Montør kledd i svart og gul arbeidstøy sitter på et kne foran en fiberboks for å koble kabel

En god miks kunnskap = et solid team

Nilsen har bakgrunn fra salg, service, vedlikehold og reperasjoner. Før Nornett var han i Telenor-systemet i nesten 12 år, og i dag er han ansatt i Signal som teamleder for montører i Kirkenes. Sammen med seg har han Einar Paaske, Håvar Eikrem og Are Jørstad.

– Einar har vært med siden tidenes morgen, og er virkelig en stabil person som kundene setter pris på. Håvar er godt skolert og har to fagbrev – en ung og ambisiøs mann. Are har en variert bakgrunn og utfører det meste av oppgaver. Til sammen drifter vi det meste i systemet vårt, forteller Nilsen.

– Sammen utgjør vi et sterkt team som løser de fleste utfordringene vi får. Det er få ting vi ikke klarer å løse lokalt, og det er artig å vite at erfaringene på tvers av gruppa gjør at vi kan få til det aller meste, legger han til.

 

Gravingen pågår i skrivende stund. Det vil graves parallelt i Bjørnevatn og på Sandnes.

 Følg utbyggingen her

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.