De ansatte i Signal Bredbånd avdeling Mosjøen står ved inngangspartiet under det røde Signal-skiltet.

Fokuserer på kvalitet med egne montører på Helgeland

Omtrent midt i landet finner vi et av våre lokale kontor – nemlig Signal avd. Mosjøen. Der holder Anita Schive fortet, som leder for entreprenørene.

Tekst, foto: Frida Bringslimark – Markedskoordinator

11 Signal-ansatte har arbeidssted i Mosjøen – og med hele Helgeland som arbeidsplass, har gjengen muligheten til varierte dager ute i felten, hjemme hos kunden og på kontoret. Behovet hos kundene er unikt, men for Anita er alle like viktig. Derfor er det ekstra stas å sette standard på de lokale leveransene med egne montører – og ikke minst lære opp nye montører til å bli en del av oss.

– Vi har et miljø der kunden alltid er i fokus. Får vi en forespørsel om mulighet for fiber, har vi innstillingen om at dette skal vi få til. Og det har vi også bevist gang på gang og levert fiber til «der ingen skulle tru». Jeg føler meg privilegert som får jobbe for et selskap som ønsker og tør å satse i nord og i distriktene, med de utfordringer det måtte føre med seg, forteller avdelingsleder Anita Schive.

 

Lærer opp egne montører

I Mosjøen har vi en del egne montører – en av dem også utdannet gjennom læretid i Signal. Vi har tro på at egne ressurser kan bidra til økt kvalitet og en mer effektiv og grundigere arbeidsflyt.

– Med egne montører bygger vi og bevarer kompetanse i Nord-Norge. I tillegg har vi mer fleksibelt handlingsrom med egne montører, slik at vi kan hive oss rundt der det trengs, når det trengs, sier Anita.

– Ikke minst gir dette oss en god oversikt over kvalifikasjoner hos hver enkelt, både styrke og svakheter, og kan gjøre tilpasninger deretter. Vi kjenner eierskap til nettet vårt, og mener vi dermed har større motivasjon til å levere et godt produkt – både internt i nettet og ute hos kunden, forklarer hun.

Lærling i Signal Bredbånd i Mo i Rana, Betty ute i felten med fiberboks
Lærlingen Betty ute i felten for å sjekke status.

 

Ønsker flere jenter velkommen i bransjen

I tillegg til de ansatte i Mosjøen, har noen arbeidssted i Mo i Rana. Blant annet lærlingen Betty – en av få jenter i bransjen i dag. Anita håper likevel flere jenter skal få øynene opp for dette spennende fagfeltet. I et tidligere intervju hadde hun et stort ønske om å få flere kvinner på avdelingen – nå har kanskje ballen begynt å rulle.

– Å få en kvinnelig lærling håper jeg kan bidra til at flere jenter vil velge dette faget – selv om det er veldig mannsdominert i dag, sier Anita.

På grunn av utfordringene med å finne lokale telekommunikasjonsmontører, har Signal fokus på å lære dem opp selv.

– Det å være lærlingbedrift mener jeg gir oss positiv oppmerksomhet i lokalmiljøet. Vi har en årlig stand på NAV sin jobb- og utdanningsmesse hvor vi har stor vekt på dette, sier Anita.

– For montørene er det jo også veldig positivt å drive opplæring, en blir mye mer gjennomført i det en gjør, både faglig og med tanke på HMS, sier hun.

Signal har pr i dag seks lærlinger – plassert i Mo i Rana, Senja, Mosjøen, Kirkenes, og Alta. Vi har allerede uteksaminert en lærling som nå er fast ansatt fagmontør i Mosjøen.

 

Om avdelingen Mosjøen

  • Mosjøen ligger i Vefsn kommune og vi har pr januar 2021 11 ansatte med arbeidssted der
  • Avdelingen har egne håndgravere som graver på lite tilgjengelige steder
  • Signal har uteksaminert en egen lærling som i dag er fast ansatt fagmontør
  • Avdelingen har i Mosjøen og Mo i Rana to montørlærlinger i sving pr januar 2021

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.