Valter Jacobsen ikledd gul sykkeldrakt sykler mot kamera på racingsykkel med tommel opp

Best på Boogie Woogie: Fra dans til kreftsak

Tekst: Frida Bringslimark og Stine Værang. Foto: Frida Bringslimark og Jørgen Holst

Han danset og vant, og da dansen tok slutt gikk Valter inn for kreftsaken.

Vi ser på gamle bilder av Valter Jacobsen, fra en fartsfylt og nærmest elektrisk tid hvor ferden gikk verden rundt for å innhente priser og medaljer fra ulike mesterskap. I dag er fokus annerledes som salgssjef på BRL i Signal Bredbånd, men kapasiteten er fortsatt like stor.

For dem som kjenner Valter, er hjertevarme, engasjement og kapasitet noe som beskriver han godt. Kanskje er det egenskapene som gjør at han passer så godt inn i sin rolle hos Signal, både som salgssjef, og som bidragsyter til lave churn-tall.

– Jeg har vært mye hjemme hos kundene for å hjelpe med TV og internett, noe som har vært utrolig godt tatt imot og som gjør at mange er godt fornøyd, forteller Valter.

Sammen med de tre andre på BRL-teamet, dekker de «halve Norge» fra Trøndelag til Russegrensen. Målet er å være lokal og nær – noe de virkelig har knekt koden på.

– Churn er nesten et fremmedord for oss, sier Valter med et stort smil.

Valter Jacobsen
Bor i Bodø
Salgssjef BRL i Signal Bredbånd
Danseløve fra Finnmark

Par i rød dress og kjole danser boogie woogie mot mørk blå himmel
Valter Jacobsen og dansepartner Ellen Kildal deltok i NM i Swing i 1991, og i 1993 kom de hjem med 3 NM-Gull i 3 ulike dansegrener. Foto: Jørgen Holst

 

Fra bryting til dans

Valter ble født og oppvokst i Båtsfjord i Finnmark. En aktiv gutt som drev både med fotball, badminton, volleyball og bryting i barndommen.

– Bryting var idretten hvor jeg ble best, og holdt på helt til jeg ble 18 år. Da møtte jeg ei søt jente som spurte om vi skulle være med på Swingkurs. Det hørtes gøy ut, da det sikkert var mer gøy å kaste på jenter, enn på gutter, forteller han.

Deretter tilbragte Valter 12 år i Kirkenes, hvor han også møtte hun som skulle bli mor til hans barn. De ble også dansepartnere, og duoen ble ekstremt dyktige i Swing og Boogie Woogie-dans.

– Vi deltok i NM i Swing i 1991, og i 1993 kom vi hjem med 3 NM-Gull i 3 ulike dansegrener. Totalt vant vi NM 3 ganger i Swing/Boogie Woogie, og vi har i tillegg deltatt i Nordisk Mesterskap hvor vi fikk sølv, samt i tre VM, hvor beste resultat ble 8.plass, mimrer Valter.

 

En god trener

Etter hvert ente Valter opp på Fauske, hvor han og hans tidligere kone startet ny danseklubb. Dette skulle vise seg å bli en av de største danseklubbene i Norge, med opp mot 800 medlemmer.

– Jeg var primus motor da klubben arrangerte konkurranser, blant annet Nordlands første offisielle VM i dans i 2012, og 4 NM-konkurranser. Etter hvert ble jeg også trener for mange danseglade barn og ungdom i Boogie Woogie. På det meste var hele 5 par med på landslaget, smiler han.

– Et av parene jeg trente ble verdensmestere som juniorer, og har senere blitt verdensmestere hele fem ganger i voksenklasse. Et historisk mestvinnende dansepar. Den ene sønnen vår ble også meget dyktig og innhentet sølv i EM og VM, samt flere World Cup seiere, legger Valter til.

 

Endret fokus

Karrieren i Signal startet i 2015, og dansekarrieren tok slutt i 2017. Da fant Valter andre ting å engasjere seg i – hvor barnekreftforeningen ble en viktig motivator.

– Jeg begynte med landeveissykling, og søkte på Team Rynkeby i 2018. De samler inn penger til barnekreftforeningen, en sak jeg brenner mye for. Vi mistet sjefen vår, Hans Larsen til kreft, jeg har mistet min søster til kreft, og kjenner flere i nær familie og vennskap som sliter med det, sier han.

Team Rynkeby er et veldedighetssykkellag som består av 60 ulike lag og over 1200 syklister fra hele Norden, og er blitt en av hjertesakene for Valter, sammen med den store driven for Signal, Altibox-partnerskapet og hans team på BRL.

– Derfor er jeg ekstra stolt over at Signal har vært med som samarbeidspartner til Team Rynkeby de siste siste årene, avslutter Valter med et smil.

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.