Montør Lars Ove, salgssjef bedrift Morten Stein og leder for markedsstøtte og samfunnskontakt, Stine Værang

Fremtidens løsninger ligger i våre hender

Vekst, innovasjon og næringsutvikling. Alt starter i infrastrukturen – med fiber i bunn. I Nord-Norge er det Signal som har påtatt seg samfunnsoppdraget med å løfte oss inn i framtiden.

Tekst, foto: Lise Fagerbakk / Avisa Nordland 

Teknologien som venter på oss, forutsetter robust infrastruktur dimensjonert for nettopp det – fremtiden. Som utbygger av denne viktige forutsetningen, bidrar Signal til å knytte sammen by og land – og muliggjør næring og kommunikasjon uavhengig av lokasjon. Positive ringvirkninger av fiberteknologien sees over alt i næringslivet. Eksempelvis i digitale, automatiserte løsninger, og virksomheter langt ute i havgapet med en viktig rolle i det internasjonale markedet.

– Vi betjener hele Nord-Norge og har i år virkelig fått testet infrastrukturen vår, forteller salgssjef bedrift i Signal, Morten Stein.

Som følge av korona-nedstengingen i mars 2020, økte trafikken i nettet betraktelig. Infrastrukturen ble stresstestet – og bestod med glans.

– Det normale brukermønsteret har forandret seg – og vi har sett en markant økning i trafikk på dagtid sammenlignet med før nedstengingen i mars, noe som i all hovedsak skyldes økt bruk av hjemmekontor og hjemmeskole, legger Stein til.
Privat brukes det også mer.

– Jobb og skole er en ting. Mange har nok i tillegg Facetimet mye med familiemedlemmer de helst ikke vil besøke under pandemien, sier markedssjef Stine Værang.

 

Samfunnskritisk

Viktigheten av tjenestene Signal leverer, kom godt til syne da pandemien traff verden. Bredbånd ble karakterisert som samfunnskritisk – og ett av to Altibox overvåkningssentre befinner seg nettopp her – hos Signal.

– Fra Bodø drifter og overvåker vi fibernettet til Altibox i hele Norge. Store bedrifter og kunder innen nødetater og helsetjenester har høye krav til stabilitet og oppe-tid på nettet. Overvåkingen er et enormt viktig ansvar og krever kompetanse som vi er stolte over å ha her hos oss, forteller Værang.

Det naturlige valgte bærekraftmålet er nummer 9; Industri, innovasjon og infrastruktur.

 

Montør Lars-Ove Antonsen kobler fiber. Han har nå hentet en splitter ny arbeidsbil som gjør at deler av monteringen kan gjøres inne i bilen.
Montør Lars-Ove Antonsen kobler fiber. Han har nå hentet en splitter ny arbeidsbil som gjør at deler av monteringen kan gjøres inne i bilen. Foto: Lise Fagerbakk

 

Mer fiber – mer bærekraft

Vi vet ikke hva fremtiden bringer av teknologiske løsninger – men en ting er sikkert:

– Fiberbredbånd må ligge til grunn for at vi skal kunne benytte oss av det som både fins i dag, og det som kommer i fremtiden. Sensorteknologi, for eksempel, sier Værang.

Det økte forbruket understreker en gang for alle at Signals infrastruktur er robust og stabil – og forsterkes stadig med stor utbyggingsaktivitet i hele landsdelen. Teknologien blir også bedre og bedre – både smart teknologi og sensorteknologi er i dag et hett tema hos de fleste.

– Sistnevnte har vi blant annet installert på Lovund. Der bruker de sensorteknologi koblet til fibernettet for å måle vær og vind, forteller Værang.

– Utbyggingen av fiber bidrar også til at vi kan redusere reisevirksomhet, og gjennomføre effektive forretningsmøter via digitale kommunikasjonskanaler. Jeg tror vi vil se at folks atferd og bruksmønster vil endres permanent etter et år hvor vi virkelig har fått testet mulighetene og hvor bra de fungerer, legger hun til.

 

Sjekk sykkelføret

Også Bodø kommunes Smart Bodø har investert i sensorteknologi.

– Du kan gå inn på forevar.altibox.no og for eksempel sjekke om det er glatt på sykkelveien du har tenkt å sykle. Du kan få satt opp sensorer hvor som helst og det meste som er målbart, kan måles. For eksempel luftkvalitet, sier Stein.
Framtiden handler bare om en ting; teknologien er ubegrenset. Den må bare utvikles.

– Fiber er forutsetningen. Uten at samfunnskritisk infrastruktur som fiber ligger i bunn, har man begrensende måter å kommunisere på. Den økende muligheten til å kommunisere sømløst gjør også at vi ikke trenger å reise like mye. Dette sparer igjen miljøet, sier Værang.

Samtidig, enkelte ganger er det nødvendig å treffe folk fysisk. Derfor opprettholder Signal sine åtte lokalkontor rundt om i Nord-Norge.

– Vi ønsker å være der for folk, derfor er vi lokal og nær. Vi har bemannede kundemottak, hvor du får hjelp når du trenger det, sier Værang.
Det er spesielt viktig i Nord-Norge, hvor det kan være langt til nærmeste by.

– Vi har kunder i hele Nord-Norge. Noen av dem trenger av og til hjelp, og hos oss møter du folk når du besøker kundemottakene våre, sier Stein

 

Klikk på bilde for å laste ekstern video

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Signal bredbånd

Sjekk om du kan få fiber fra Signal her:

Sjekk om du kan få fiber her:

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.