Robin Krogh og Stine Værang fra Signal Bredbånd viser stolt frem Badetassen, en smart sensormåler som skal måle vanntemperaturen i Bodø
Robin Krogh, leder forretningsutvikling og Stine Værang, markedssjef, viser fram hvordan Badetassen ser ut

Vi jakter den fineste badeplassen i Nord-Norge

Signal Bredbånd ber nordlendingene kåre landsdelens fineste badeplass.

Hopp, sprett og sprut – nå er det endelig på tide å komme seg ut! I Nord-Norge er vi tørste på forfriskende bad i kaldt vann og Signal Bredbånd er spent på hva som er nordlendingenes favorittbadested – blir det ved havna, eller en strand? 

Signal jakter nemlig etter den fineste badeplassen for Badetassen. Badetassen er levert av Altibox og måler vanntemperaturen på populære badeplasser i hele Norge, og nå kan du sjekke oppdaterte badetemperaturer på nett gjennom hele sommeren. Dette gjøres mulig ved hjelp av «LoRaWAN»- teknologi, eller lav-energi sensorteknologi.

Nominer din favoritt

Hittil finner du Badetassen i Geitvågen og ved Soløyvannet i Bodø. Nå leter Signal etter flere fine badeplasser i Nord-Norge, og ber om publikums hjelp.

– Nominer din favorittbadeplass på signal.no/badetassen. Vi trekker ut en vinner som får Badetassen i et helt år, forteller Stine Værang, leder Marked og samfunnskontakt i Signal.

Nominer din favorittbadeplass

Slik fungerer Badetassen

Det å måle badetemperatur har tidligere vært en manuell og tidkrevende jobb. Nå gjør Badetassen det for oss.

– Badetassen er en sensor som sender oppdatert informasjon flere ganger i timen om temperatur i vannet til en mottaker på land. Deretter blir informasjonen automatisk oppdatert på web, forklarer Værang.

Å måle badetemperaturen er en av mange smarte ting man kan bruke denne typen sensorteknologi til.

– Dette viser fordelen av å ha et utbygd sensornettverk. Ikke bare kan man måle vanntemperatur, men det gir også muligheter for å måle eksempelvis pollen eller svevestøv i lufta. I tillegg temperatur i bakken på gang- og sykkelstier, slik at kommunen vet når det må strøs- og ikke, og sensorene kan brukes til avfallshåndtering – for å vite når avfallsdunkene må tømmes, for å nevne noe, sier Værang.

Sjekk badetemperaturer her

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.