Signal Bredbånd får dyttehjelp fra alle tilskuere når Badetassen skulle sjøsettes i Soløyvannet

Nå kan du sjekke badetemperaturen i Soløyvannet

Badetassen har endelig kommet til Nord-Norge!

Torsdag 20. juni sjøsatte vi den første badetassen i Nord-Norge, nærmere bestemt i Soløyvannet i Bodø kommune. Badetassen måler vanntemperaturen hele døgnet slik at du som bor i Bodø kan sjekke på nett om det er badetemperatur – eller ikke.

Her kan du sjekke badetemperaturen i Soløyvannet akkurat nå!

Her sjøsetter ordfører Ida Pinnerø den første Badetassen i Nord- Norge. Foto: Truls Naas

Badetassen markerer et steg i riktig retning av smart-by for Bodø kommune.

Dette er et samarbeid mellom kommunen, Signal Bredbånd og Altibox, og er et pilot-prosjekt for LoRaWAN- teknologi, altså sensorteknologi. Måling av badetemperatur er bare en av mange smarte ting man kan bruke denne typen sensorteknologi til.

Det ble jubel fra 5-klassingene ved Bodøsjøen skole da Badetassen var sjøsatt. Foto: Truls Naas.

Ordfører Ida Pinnerø var med da Badetassen ble sjøsatt i Soløyvannet, og det ble stormende jubel fra 5.klassingene ved Bodøsjøen skole som var med for å teste om temperaturen stemte. De syntes det var veldig bra at de nå kunne gå inn på nett for å sjekke badetemperaturen.

– Dette bygger opp under alt vi gjør i smart-satsingen, ved å ta i bruk ny teknologi for å gjøre byen til et bedre sted å leve, bo og arbeide i, sier Marianne Bahr Simonsen i Bodø kommune.

Energieffektiv sensorteknologi

Pinnerød forteller at det er et artig prosjekt å være med på. I tillegg til å legge ut en «badetass» ved Soløyvannet skal det plasseres en i Geitvågen.

Da Badetassen ble sjøsatt viste den en temperatur på 13,5 grader. Den friske temperaturen stoppet verken 5- klassingene, ordføreren eller Signal-gjengen fra å vasse i Soløyvannet. Enkelte hardhauser tok til og med et par svømmetak for å markere sjøsettingen.

LoRaWAN teknologi er sensorteknologi som verken krever mye data eller strøm for å kunne gjøre målinger. Dette gjør teknologien svært energieffektiv, og bidrar til at den ikke trenger å vedlikeholdes så ofte.

– Dette kan være med på å spare kommunen for mye tid. Etter hvert håper vi å kunne få på plass flere sensorer med ulike bruksområder. Eksempler på dette er sensorer som kan måle mengden pollen og støv i lufta. Et annet eksempel er sensorer i bakken som måler temperaturen på asfalt. Da blir det enklere å vite når man skal strø og ikke, så her er det mange muligheter forteller Stine Værang, leder markedsstøtte og samfunnskontakt i Signal.

Fra venstre: Ordfører Ida Maria Pinnerød, Stine Værang og Marianne Bahr Simonsen. Foto: Truls Naas

Ordfører Pinnerød forteller at dette er første prøvestein i satsingen, og sier det er viktig å ha en samhandling med innbyggerne i Bodø for å se om dette er noe som faller i smak.

– Dette er en liten test. Vi håper det kan være med å gjøre livet litt lettere for folk. Dette er en fin måte å markere det på, sier hun.

Slik ser Badetassen ut i Soløyvannet. Den skal ligge og måle vanntemperaturen gjennom hele sommeren. Foto: Truls Naas.

– Vi håper badetassen vil være både til glede og til nytte for folk i Bodø kommune, sier Værang.

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.