Marianne Bahr Simonsen (leder for Smart Bodø i Bodø kommune) her sammen med Robin Krogh (leder for forretningsutvikling) og Stine Værang (leder marked) i Signal.
Marianne Bahr Simonsen (leder for Smart Bodø i Bodø kommune) her sammen med Robin Krogh (leder for forretningsutvikling) og Stine Værang (leder marked) i Signal. Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø kommune

Nå kan du sjekke på forhånd om sykkelveien er glatt!

I samarbeid med Bodø kommunes Smart Bodø-satsing lanserer Altibox og Signal sensortjenesten «Føre var» som lar innbyggerne enkelt sjekke luftfuktighet, bakketemperatur og sannsynligheten for at sykkelveien er glatt eller ei. 

– Nå når vinteren har meldt sin ankomst ønsker vi å la innbyggerne i Bodø teste ut en ny tjeneste. Smart Bodø handler om å ta i bruk ny teknologi for å gjøre hverdagen bedre for oss som bor her. Sensortjenester er et godt eksempel på dette, sier leder for Smart Bodø, Marianne Bahr Simonsen, i Bodø kommune.

To sensorer i Bodø

På nettsiden forevar.altibox.no kan man finne oversikt over hvordan det står til på utvalgte gang- og sykkelveier.

I Bodø er sensorene foreløpig plassert ved Bodø Innovation Gate og ved en undergang ved Vollen.

Det er den lokale Altibox-partneren Signal som gjør det mulig for Bodø-væringer å sjekke forholdene på gang- og sykkelveien.

Ved hjelp av Altibox-partnerskapets landsomfattende sensornettverk sendes signaler fra målerne kontinuerlig gjennom hele døgnet.

– Målingene er et veldig godt beslutningsgrunnlag for kommunene når de vurderer om de skal strø sykkelsti og gangvei. Ved å strø når det faktisk er behov for det, kan man spare både penger og miljøet, sier Robin Krogh, leder for forretningsutvikling i Signal.

– «Føre var» gjør det lettere for folk å finne ut om de trenger brodder eller piggdekk på sykkelen eller om de bør bruke alternativt fremkomstmiddel akkurat den dagen, sier Stine Værang, leder marked i Signal.

Kan bli flere tjenester

Sensornettverket er allerede i bruk gjennom Badetassen.no som er en tjeneste som formidler badetemperaturer fra cirka 100 badeplasser over hele landet. Også i Bodø.

Og gjennom Smart Bodø satsingen har kommunen utplassert en rekke sensorer rundt om i byen for å måle luftkvalitet blant annet.

Målingene sparer kommunene for manuelt arbeid og bidrar til god informasjon til innbyggerne. Sensornettverket kan utvides til også å brukes til vannforbruksmåling og vannstandsnivåmåling.

– Sensornettverket er fundamentet som gjør det mulig å skape enda flere nyttige tjenester. Potensialet er stort og en har foreløpig bare så vidt pirket borti alle bruksmulighetene. Vi jobber også med en lokal aktør om å utvikle et Dashboard som viser all denne tilgjengelige informasjonen ut til innbyggerne, sier leder av Smart Bodø, Marianne Bahr Simonsen.

Hun peker på at sensornettverket kan brukes til å automatisere manuelle prosesser, at det er enkelt å vedlikeholde sensorene og at det er lave kostnader forbundet med å benytte teknologien.
Føre-var Altibox

Om Føre var:

  • Føre Var gir deg føret på sykkel- og gangstier.
  • På nettstedet http://forevar.altibox.nokan man finne oversikt over lufttemperatur, bakketemperatur, duggpunkt og luftfuktighet for utvalgte lokasjoner.
  • Den tekniske løsningen leveres i samarbeid med InfoTiles.
  • Sammen med lokale partnere, som for eksempel Signal, bygger Altiboxet landsdekkende sensornettverk for å samle og sende informasjon som kommer innbyggere og kommuner til gode.
  • Sensornettverket er basert på LoRaWAN-teknologi hvor man sender og mottar data trådløst i et eget frekvensområde over store avstander.

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.