Seløy Undervannsservice fikk oppdraget i å legge Signal Bredbånds nye sjøkabel mellom Reipå og Ørnes
Foto: Reinert Aarseth

Signal styrker landsnettet mellom Reipå og Ørnes med ny sjøkabel

Signal la i slutten av 2020 hele 7000 meter med sjøkabel mellom Reipå og Ørnes. Et tiltak som skal sikre beboerne for konsekvensen av fiberbrudd.

Ved hjelp av den nye kabelen, har beboere på Reipå redundans ut av Reipå. Skjer det fiberbrudd, vil en knapt merke det, da beboere støttes av den andre fiberlinjen mens feilen rettes på den andre.

– Dersom noen graver over kabelen som ligger på land, ville det normalt sett vært nedetid. Den nye kabelen gjør at vi kan konstatere brudd og reparere hensiktsmessig – uten at kunden mister nettet, forteller teamleder Infrastruktur i Signal, Jørn Håvard Olsen.

Signal har tidligere leid en lang sjøkabel i ytre trasé. Nå er den nye kabelen en del av landsnettet, og gir to veier inn slik at Reipå har et mye sterkere nett.

– Landsnettet er mange teknologier som binder sammen landsdelene våre gjennom sjø, land og luft, forklarer Olsen.

Lokale leverandører og entreprenører

Kabelen er kjøpt av Nexans og produsert på Rognan. Seløy Undervannsservice AS ble leid inn som entreprenør på sjø, mens Meløy Energi på land.

– For oss er det viktig å støtte lokale entreprenører – vi er veldig fornøyd med jobben som ble gjort, avslutter Olsen.

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.