To rødkledde damer fra Signal Bredbånd ser gjennom en trommel av fiberkabel
Leder for markedsstøtte og samfunnskontakt, Stine Værang (t.h), og Forretningsutvikler Merethe Løkås er prisgitt værgudene i arbeidet med å spre det glade Altibox-budskapet i nord. Foto: Frida Bringslimark

Vi har koblet opp verdens nordligste Altibox- kunde!

Vi dro til Finnmark for å møte kunden som har fått fiber og Norges råeste tv- og internettløsning i hus: Endelig kan vi tilby Altibox til beboere i Finnmark! Mehamn var først ut med fiberutbygging – noe som ble tatt i mot med stor jubel.

Første kunde med Altibox i Finnmark

Ordfører i Gamvik kommune, Alf Normann Hansen, og vår egen administrerende direktør, Ole Johnny Johansen, var til stede da den første Altibox- kunden i Finnmark ble koblet opp. Vi måtte helt til Mehamn for å finne Jimmy Johansen, som for øyeblikket den nordligste Altibox- kunden i verden.

Jimmy kunne ikke vært mer fornøyd med starten, og gleder seg til å feire jul med stabilt internett til hele familien. Nå er det over to uker siden fiberen ble installert, noe som har ført med seg store endringer i positiv retning.

Jula for et par år siden var vi uten internett gjennom hele høytiden. – Jimmy Johansen

– Det er veldig bra, skal jeg si deg. Med fiber og Altibox føler man seg mer trygg. Jeg har unger som bruker data og nett, når det er dårlig vær har vi vært utsatt for å miste det, forteller Jimmy.
– Ved flere anledninger har det oppstått brudd i sjøkabelen. Jula for et par år siden var vi uten internett gjennom hele høytiden, fortsetter han.

Nå ser Jimmy fram til at også andre i Finnmark skal få det samme gode tilbudet om Altibox som han har fått.

– Jeg unner alle å ha en god tv- og internettløsning. At Signal Bredbånd nå bygger ut også her oppe, er veldig positivt, sier han.

Finnmarks første Altibox kunde blir markert med ordfører, direktør og montør til stede
MARKERING: Vi hadde med 3-pakning Google Wifi i gave til den første kunden i Finnmark. Ordfører Alf Normann Hansen (f.v.), Jimmy Andre Johansen, Ole- Johnny Johansen og Kjetil Andre Holten (montør hos Signal Bredbånd) var alle til stede under markeringen. Foto: Roald Alseth

Ga Mehamn fiber – noe de ikke hadde fra før

Tidligere har det ikke vært tilbud om fiber. Derfor bestemte vi oss for å starte utbyggingen der. Beboerne har tatt Signal og Altibox vel imot.

– De andre aktørene så ikke ut til å bytte ut noe der, men det ville vi. Det har vært en suksess så langt, forteller vår Administrerende direktør Ole-Johnny Johansen.

Hittil har Signal Bredbånd signert kontrakt med rundt 100 kunder i Mehamn, og antallet er i rask stigning. Totalt har cirka 200 derfra meldt sin interesse for fiber. Et etterlengtet tilbud, med andre ord.

Satser stort i Finnmark

Signal Bredbånd planlegger utbygginger også i Kirkenes, Alta og Lakselv. Vi har økt markedsandelen betydelig i løpet av de siste månedene, og fortsetter å strekke oss for å nå våre mål.

– Vi har ambisjoner om å gå inn over alt. Det er fordi vi mener at potensialet rent markedsmessig er stort. Vi er interessert i at flest mulig skal få bruke Altibox-tjenesten og det vi har å tilby, forteller Ole-Johnny Johansen.

Tidligere har mange husstander i Finnmark hatt internett gjennom kobberkabel. Denne teknologien er nå på vei til å fases ut – kobberlinja er rett og slett ikke bygget for framtiden. Ordfører i Gamvik, Alf Normann Hansen er svært positivt til at innbyggerne endelig får fiber inn i husene, og gleder seg til et bedre tilbud.

– Det ser lovende ut. De som har fått, er fornøyde så langt. Vi håper at det blir et stabilt og godt nett, sier han.

Utfordringer så langt nord

Selv må ordføreren vente til våren før han får fiber inn i sitt hus – men det ser han ikke mørkt på. Det er viden kjent at klimaet så langt nord kan sette begrensninger for vår type virksomhet når det kommer til det å greve i bakken for å legge fiberkabler.

– Hovedutfordringen med å legge fibernett så langt nord, er at vi ikke vet hvor lang gravesesongen blir. I fjor kunne vi grave til ut i desember, mens i år kom vinteren to måneder før. Så vi har mange planlagte prosjekter som må utsettes på grunn av været, sier Stine Værang, leder for marked og samfunnskontakt hos Signal Bredbånd.

To damer fra Signal bredbånd i røde jakker holder fiberkabel og skilt foran hus om vinteren.
Leder for marked og samfunnskontakt, Stine Værang (t.h), og Forretningsutvikler Merethe Løkås er prisgitt værgudene i arbeidet med å spre det glade Altibox-budskapet i nord. Foto: Frida Bringslimark

Gleder oss til fortsettelsen

Signal Bredbånd er et telekomselskap. Vi skal inn og konkurrere i hele Finnmark, og har eiere som er positive og villig til å gå inn og ta markedsandeler.

– Vi har solgt flere tusen kontrakter totalt sett, forteller Ole-Johnny Johansen og fortsetter:

– Signal Bredbånd AS eies av energiselskapet Lyse, som også satser på andre tjenester. I Finnmark vil vi i framtiden også kunne tilby andre produkter.

Fremtiden ser lys ut, til og med i Finnmarks lange mørketid. Vi takker alle for mottakelsen i Finnmark, og gleder oss til å kunne tilby flere og flere Norges råeste tv- og internettløsning!

Les mer om Altibox her. 

 

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.