Bedre nett

Bedre og raskere internett hjemme – her er våre tips!

Ønsker du bedre internett og wifi tilkobling? Med enkle grep får du mest mulig fart og kapasitet ut av nettverket ditt hjemme! Her har du våre 6 tips for best mulig ytelse.

1. Restart nettverket ditt

Slå av og på hjemmesentralen og eventuelle signalforsterkere som Google WiFi. Deretter slår du av og på alt utstyr som er koblet til internett hjemme hos deg.

2. Dekning: Sett boksen på riktig sted

Det trådløse signalet fra hjemmesentralen blir svakere når det passerer gjennom vegger, etasjeskillere, mur, stein, møbler og andre gjenstander på vei til pc-en, nettbrettet eller mobilen din. Derfor bør du sette din egne trådløse ruter på et åpent sted i huset. Selve hjemmesentralen må ikke flyttes.

Sjekk selv: Ta med deg nettbrett eller mobil og test hastigheten rett ved hjemmesentralen eller din trådløse ruter. Hvis resultatet nå er mye bedre, betyr det at du må fjerne hindringer eller sette inn egne trådløsrutere som Google Wifi for å få like god dekning i hele huset.

 

3. Ikke koble alt opp trådløst

Du bruker mer av den trådløse kapasiteten for hver mobil, datamaskin og hvert nettbrett eller du kobler til nettverket. Husk at spill-PCer og Playstation fungerer bedre med kabel, samtidig som det trådløse nettverket blir kjappere uten spilltrafikken.

4. Har du gammelt nettverksutstyr?

  • Er nettbrettet ditt mer enn fem år gammelt?
  • Har du en gammel ruter/switch koblet til hjemmesentralen?
  • Har du en eldre hjemmesentral? (Oversikt over hjemmesentraler).
  • Har du en gammel PC/laptop som er treg til oppgaver uten internett?

Hvis du kjøper utstyr fra andre enn Altibox, bør du se etter AC-betegnelse (nettverksstandard 802.11ac).

5. Velg riktig nett: 2,4 eller 5 GHz?

Mens 2,4 GHz-nettet har best dekning, har 5 GHz-nettet høyest hastighet. Hvilket nett bør du velge?

For de fleste som har nytt utstyr og god dekning i huset, vil 5 GHz gi det beste resultatet. Altibox anbefaler alltid å koble nye mobiltelefoner til 5 GHz-nettet. Fungerer det dårlig, bør du gå til 2,4 GHz.

Under Avanserte innstillinger > Trådløse innstillinger på Mine sider kan du også kopiere innstillingene for 2,4 GHz-nettverket til 5 GHz-nettverket. Da slår de seg sammen og kan i visse situasjoner gi det beste resultatet.

6. Sjekk hastigheten din

Hvis du har bestilt 1000/1000 Mbps, vil reell hastighet ut fra hjemmesentral være maksimalt 920 til 960 Mbps på grunn av tekniske begrensninger på nettverksutstyr utenfor ditt hjem. Båndbredde opp til 500/500 Mbps skal kunne måles tilnærmet fullt ut på en kablet tilkobling til hjemmesentral. Test selv med Altibox-speedometeret.

Sjekk om du kan få fibernett fra Signal her! 

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.