To barn sitter i sofaen sammen og ser på Altibox TV mens døren ut mot hagen står åpen i bakgrunnen.
Dekningen er god med Google Nest Wifi selv når de 8-årige tvillingene Martin og Emmeline spiller Minecraft på pc-ene i første etasje, mens mamma Annette hjemmejobber ved kjøkkenbordet og pappa Yngve spiller musikk ute i hagen.

To familier fikk prøve Google Nest Wifi. Her er deres dom

Store hus, hager og barn i alle rom. Det betyr mange på nett og behov for god trådløs dekning. Hvordan møter Google Nest Wifi utfordringen? Slik gikk det da to norske familier fikk teste i sommer!

Artikkel fra Altibox.no

– Vi hadde et annet mesh-nettverk tidligere, men det ga bedre dekning ute i gata enn der vi trengte det. Nå kan jeg stå helt borte ved trampolinen og fortsatt være på nett, sier Jørgen Eia Bringedal, pappa i testfamilien i Larvik.

For hva kan Google Nest Wifi egentlig levere i praksis, når brukerne er mange og behovene store?

Liten gutt strekker seg opp i vinduskarmen hvor en google nest wifi er plassert

Bruker det til alt

To familier ble plukket ut til å teste den nye wifi-løsningen fra Altibox i sommer.

Hos familien Eia Ludvigsen i Larvik leker barna i den store hagen bak huset. Samtidig drar mamma og pappa Hege og Jørgen oss gjennom sine opplevelser med boksene i finværet på terrassen.

– Vi bruker jo internett til alt her i huset. Spesielt i år hvor det har vært mye hjemmekontor med videomøter og alt det innebærer, sier Jørgen, som jobber som fysioterapeut til vanlig.

– Først og fremst var Google Nest Wifi-systemet veldig enkelt å sette opp via appen, alt var veldig intuitivt. Koder og alt sånt kom av seg selv. Jeg er ikke så veldig teknisk anlagt i utgangspunktet, men det meste kom av seg selv, rett og slett, sier han.

God dekning

Familien har plassert de tre ruterpunktene strategisk rundt i huset, og Google-assistenten er blant det første du ser når du kommer inn inngangsdøren ved uteterrassen.

«Kruttet» i Google Nest Wifi er nettopp sterkere wifi-signal, og ruteren har opptil 25 prosent bedre rekkevidde enn sin forgjenger, Google Wifi.

Uansett om Larvik-gjengen spiser middag sammen der ute, eller foreldrene må bruke nettet mens barna holder på helt borte ved trampolinen – 20-30 meter unna nettverksboksene – har de nå bra nett overalt, forteller de.

– Vi er veldig fornøyde med dekningen. Her har det gått i hjemmekontor kombinert med streaming i det siste. Selv om det har vært vin- og filmkveld med venner i kjelleren for den ene, har den andre kunnet sitte å jobbe helt fint i en annen etasje, sier Hege.

Google Nest Wifi i vinduskarmen. Gjennom vinduet sees en småbarnsfamilie sittende på terrassen.

Fullt trøkk med syv i huset

Hos familien Clausen i Røyse helt nede ved vakre Tyrifjorden ble Google Nest Wifi satt på kanskje enda større prøver.

Her har foreldrene Annette og Yngve på det meste hele fem barn i alderen 8-19 de skal serve med raskt internett. I sommer har det gått stort sett smertefritt, forteller de voksne, som begge jobber med IT til vanlig.

– Vi bruker nettet til absolutt alt her. Ikke minst det siste halvåret da begge har vært hjemme 100 prosent, med videokonferanser, dokumentdeling og alt det innebærer. Og ikke minst hjemmeskole for barna samtidig, forteller Annette.

Det var Yngve som installerte løsningen fra Altibox denne gangen, uten at det bød på problemer (som han sier det selv: Når begge jobber med IT, orker de ikke bruke så mye tid på det når de først er hjemme).

Har du ikke Altibox? Sjekk om du kan få her!

Prioriteringer og pauser

Familiens hus er stort, på tre plan med mange kriker og kroker, og uteområdet strekker seg helt ned til vannet.

Dekningen er likevel god med Google Nest Wifi. Uansett om de 8-årige tvillingene Martin og Emmeline spiller Minecraft på PC-ene i første etasje, mens Annette jobber ved kjøkkenbordet og Yngve spiller musikk ute i hagen.

– Så blir det jo fire ganger så mye streaming når de eldre barna er hjemme. Når det blir nødvendig, bruker vi Google Home-appen til å følge med på nettverket, sier pappa Yngve. Appen lar deg blant annet sette opp lister for hvilke enheter som skal prioriteres, og det kan være nyttig når alle i familien streamer på kvelden – for eksempel.

– Videokonferanse med administrerende direktør må noen ganger prioriteres foran Netflix, sier Annette og ler, og paret legger til at foreldrekontrollen også har kommet godt med.

– Da kan vi skru av nettet for noen når det er uanstendig seint, sier Yngve med et smil.

Google Home-appen lar deg enkelt sette faste nettpauser på utvalgte enheter, eller stoppe nettilgangen der og da, hvis du skulle ønske det.

Fornøyde familier

God dekning og styring er nok det viktigste for familier som Eia Ludvigsen og Clausen. Google Nest Wifi kommer også med en del smarte funksjoner som er veldig «nice to have».

I en sommer med mye besøk etter hvert har det blant annet vært genialt med eget gjestenett. Dette setter du lett opp i Google Home-appen, som enkelt lar deg dele passordet med et tastetrykk.

Etter grundig testing i sommer er altså både Eia Ludvigsen-familien og Clausen-familien veldig fornøyde med bruken av Google Nest Wifi, og trekker fram enkelt oppsett, solid dekning og mange smarte funksjoner.

Mann står på terrassen i hagen og kikker ned på telefonen sin

 

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.