BADETASSEN, En energieffektiv måte å gjøre innbyggerne glade!

Nå kan du sjekke oppdatert badetemperatur på nett gjennom hele sommeren! Badetassen måler nemlig vanntemperaturen på populære badeplasser i hele Norge. Dette gjøres mulig ved hjelp av «LoRaWAN»- teknologi, eller lav-energi sensorteknologi. Dette er et stort steg i retning smart- by!

Rødt rør, også kalt Badetassen flyter over vannflaten i Soløyvannet

Se oppdatert informasjon om vanntemperaturen

Den første badetassen i Nord- Norge ble i samarbeid med Altibox, Signal og Bodø kommune plassert ut i Soløyvannet i Bodø.

Badetassen sender oppdatert informasjon om vanntemperaturen en gang i timen. Det å måle badetemperatur er bare en av mange muligheter med LoRaWAN – nettet, og Badetassen var en fin plass å starte som vil ha stor verdi for brukerne.

fordelen av et utbygd sensornettverk

Å måle badetemperaturen har tidligere vært en manuell jobb hvor noen i kommunen har måtte dra fra badested til badested og målt, for så å legge den inn på kommunenes nettsider. Nå frigjøres tid for de ansatte i kommunen slik at de kan prioritere andre oppgaver.

Dette prosjektet viser fordelen av å ha et utbygd sensornettverk. Ikke bare kan man måle badetemperaturer, men det gir muligheter for å måle eksempelvis pollen eller svevestøv i lufta, temperatur i bakken på gang- og sykkelstier, slik at kommunen vet når det må strøs- og ikke, og den kan brukes til avfallshåndtering – for å vite når avfallsdunkene må tømmes, for å nevne noe.

Badetemperaturer i hele Norge

Signal har sammen med Bodø kommune plassert den første badetassen i Nord-Norge i Soløyvannet. Altibox partnerskapet er et utmerket utgangspunkt for å jobbe i større skala med noen av mulighetene som sensorbaserte nettverk gir. Nå rulles Badetassen ut til alle Altibox-partnerne i hele Norge, så uansett hvor du er kan du sjekke badetemperaturen på www.badetassen.no

Børge Simonsen fra Signal Bredbånd viser fram Badetassen som skal settes ut med båt i Soløyvannet
Signal Bredbånd får dyttehjelp fra alle tilskuere når Badetassen skulle sjøsettes i Soløyvannet

Tips oss om en badeplass som bør ha en badetass!

Vi er stadig på let etter nye steder som Badetassen kan sjøsettes på. Tips oss gjerne om en badeplass hvor du kunne tenkt deg å se Badetassen!

Ved å laste opp bilde, bekrefter du at du har opphavsretten og gir oss tillatelse til å bruke det i forbindelse med Badetassen.

Hjemmeprodusert

Noe av det kjekkeste med dette er det tette samarbeidet mellom Altibox, partnerne og Innovasjonsavdelingen i Lyse, er at temperaturmåleren som er lagd i garasjen til Trond blir en landsdekkende tjeneste gjennom Altibox-partnerskapet.

Nysgjerrig på hvordan Badetassen er blitt til? Se filmen fra garasjen til Trond

Aktuelt