Far har sønn på fanget mens de ser på telefonen sammen

Barn og unge trenger en trygg hånd å holde i – også på internett

Mest sannsynlig ville du ikke latt barnet ditt gå alene hjem midt på natten. På samme måte kan Internett også være en skummel plass for barna våre når vi ikke er i nærheten. Som voksne har vi et ansvar om å kunne veilede og hjelpe barna til å bli selvstendige og trygge. Slik at de kan ferdes trygt på Internett helt selv.

For de av oss som ikke har vokst opp med Internett på innerlomma, slik våre barn gjør i dag, kan veiledning og hjelp være en utfordrende oppgave. Et sted må den trygge mediehverdagen begynne, og vi i Signal vil dermed ta et ledende ansvar som bredbåndsleverandør.

Som bredbåndsleverandører tar Signal samfunnsansvar

Å være bredbåndsleverandør innebærer et stort samfunnsansvar, som vi selvsagt tar på alvor. Vår teknologiske utvikling raser fremover i rekordfart, og det kan være vanskelig å henge med i mediehverdagen til barna.

Men det er kanskje enda vanskeligere å bli født inn i den digitale verdenen og samtidig forstå hvilket ansvar man har når man ferdes rundt. Og derfor bør ikke barn slippes fri på Internett fra de er små, akkurat som med den virkelige verden utenfor.

Signal samarbeider med Barnevakten for å nå flere foreldre og barn

Vi vet at vi alene ikke kan nå ut til alle barnehager, skoler og foreldre som har et ansvar for våre barn. Men sammen med noen som gjør en utmerket jobb i dag, og som har et sterkt fokus på mediehverdagen, kan vi bety en forskjell.

Barnevakten er en organisasjon som gjør et prisverdig arbeid, og som vi er stolt over å få lov til å samarbeide med. Vårt mål sammen er å gjøre barn og unge i Nord-Norge til trygge og bevisste mediebrukere. For at det skal nås må de voksne engasjere seg i barna sin mediehverdag, ha økt kunnskap om teknologien og ta del i utviklingen.

Les mer om støtte til nettvett-foredrag.

Hva er Barnevakten?

Barnevakten er en foreldreorganisasjon som vil engasjere de voksne rundt barna sin mediebruk, slik at medier og teknologi brukes på en god måte både for en selv og andre. De holder rundt 900 foredrag i året på skoler og barnehager om nettvett. Samtidig som de til enhver tid gir råd og veiledning om aktuelle spill, filmer og medieprodukter på nettsiden barnevakten.no.

Gjennom samarbeidet vårt har Barnevakten hatt mulighet til å øke engasjementet i Nord-Norge. De kan holde flere foredrag og skape økt bevissthet for hvordan internett skal brukes av barn og unge på en fornuftig og god måte.

Temakvelder med Signal og Barnevakten

I første halvdel av 2018 arrangerte vi en turné med Barnevakten, hvor vi hadde åpen temakveld i fem forskjellige byer i Nord-Norge. Engasjementet var stort, læringsutbyttet var høyt og diskusjonene var mange. For oss er det viktig å nå ut til voksne om hvordan internett fungerer, og hvordan det kan prege barnas liv både positivt og negativt.

For oss i Signal har det vært viktig å anerkjenne Barnevakten sitt arbeid, og forenkle deres prosesser ut til forbrukerne. Derfor har vi arrangert temakvelder med Barnevakten i våre lokaler, hvor absolutt alle var velkomne.

Mobiltelefonen har blitt like vanlig å ha med seg ut døren som husnøklene – også for barna. Under turneen ble det god debatt om hvordan vi som voksne har et ansvar for å ha et åpent øye til hva barna driver med, og hvordan dette kan utføres i praksis.

Foredrag om nettvett i Mosjøen
Bilde: Foredragsholder Knut Rinden fra Barnevakten.no holder foredrag om nettvett for engasjerte foreldre i Mosjøen.

Noen av fokusområdene ved en temakveld arrangert av Signal: 

  • Fakta om barn og unges digitale hverdag.
  • Skjermtid, og hvordan være gode forbilder?
  • Hvordan forebygge og håndtere digital mobbing?
  • Hvordan unngå overgrepsrelatert kontakt via nett?
  • Hva er gode spillvaner, og hva tenker vi om aldersgrenser?
  • Hvordan realitetsorientere de eldre barna i forhold til medieskapt utseendepress?
  • Er foreldregruppen en ressurs, og hva kan vi få til sammen?

Vi planlegger å ha temakvelder med Barnevakten også i 2019.

Målet vårt med temakveldene er at folk i Nord-Norge skal bli eksperter på nettvett

Støtte til foredrag fra Barnevakten!

Vi vet at det kan være kostbart å invitere Barnevakten til deres lokasjon for et foredrag eller en fagdag. Derfor har vi i Signal innført at alle skoler, fritidsgrupper og barnehager i Nordland, Troms og Finnmark kan søke om støtte til nettopp dette fra oss.

For oss er det viktig at våre brukere benytter tjenesten på en måte som forsterker det positive med nettet. Vi må redusere de negative skadevirkningene – og det er nettopp dette vi vil legge til rette for. Derfor utlyst vi i 2018 ut 25 stipender á 4.500kr til barnehager, skoler eller fritidsklubb i Nordland, Troms eller Finnmark. Stipendet gikk til de som ønsket å holde foredrag med Barnevakten.

Totalt 1402 barn og 1029 voksne har ved hjelp av støtten fra Signal fått lære mer om nettvett.

Vi kommer tilbake med nye muligheter for søknad om støtte til nettvett-foredrag i 2019. Dette vil lanseres på våre nettsider.

Takk til alle som har initiert og gjennomført nettvett-foredrag med Barnevakten i 2018, og dermed gitt folk i nord mulighet til å bli enda litt bedre på nettvett!

Les mer om støtte til nettvett-foredrag.

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.