Frontfiguren vår på e-sport, Joakim, sitter i dyp konsentrasjon med headset og spiller med teamet sitt på LAN

Vi heier på den digitale nordlendingen

Vi mener det er på tide å heie frem de digitale nordlendingene. Det er de som skal få Nord-Norge videre.

I filmen «Alle burde ha en nordlending» fra 2015 fikk vi innsikt i hvordan nordlendinger blir skapt, og hvordan vi gjennom generasjoner har opparbeidet oss helt spesielle egenskaper. Nordlendinger er blant annet kjent for å bevare roen i utfordrende situasjoner og til å hjelpe andre i ekstreme forhold. 

Disse unike egenskapene er spesielt bra å ha når vi nå står foran en omfattende digitalisering av samfunnet. For hvem burde være bedre til å tilpasse seg denne omstilling enn nordlendingene? I Nord-Norge har vi skjønt at de virkelige digitale ekspertene er den oppvoksende generasjonen; de unge gutter og jenter som i stor grad lever livet sitt gjennom internett. De som blant annet driver idrett sammen med andre unge fra hele verden. Det er de unge som virkelig forstår den digitale fremtiden. De lever den nå.

Det er de unge som virkelig forstår den digitale fremtiden. De lever den nå.

E-sport utøvere er de nye sports-heltene

For oss er «de nye» sports-heltene de som driver e-sport. Ikke bare fordi vi lar oss imponere av det de klarer på «banen», men også fordi de bygger seg opp ferdigheter som kan hjelpe verden videre. En e-sportutøvere må være strategisk, jobbe med taktisk analyse, tekniske ferdigheter og evnen til kommunikasjon med laget sitt. I tillegg må de ha et bevisst forhold til å få nok søvn, holde et sunt kosthold og jobbe aktivt med evnen til kommunikasjon. Man må jobbe systematisk og målrettet for å bli gode sportsutøvere.

En e-sport utøver må forøvrig ikke «legge skiene» på hyllen når de fyller tredve, de kan tvert i mot bruke de egenskapene de har lært seg til å bli uvurderlige ressurser i arbeidslivet. Innen tekniske og digitale yrker, ja, men også innen ledelse, strategi, taktikk, team building, salg og kommunikasjon.

Digitale helter fortjener det beste utstyret

Det mest nødvendige utstyret for digitale helter er en god internett-linje. Fiberbredbåndets enestående egenskaper muliggjør høye hastigheter. Enda viktigere for e-sport-utøveren er stabile fiberlinjer, og at de leverer en lav ping. Ping er responstid til server og kan sammenlignes med spillet ping-pong. Jo kortere tid det tar å få svaret tilbak, jo bedre er det. Fiber er en overlegen teknologi her. Digitale helter fortjener overlegen teknologi.

Alle burde ha en digital nordlending

For samfunnet er digital kompetanse viktig. For våre barn og ungdommer er det viktig å bli sett og hørt. I lang tid har vi som samfunn sett ned på de som bruker mye tid på spill og internett. Vi har alle en jobb å gjøre for å minske gapet i den digitale forståelsen mellom generasjonen. Når vi nå står foran en virkelig utfordrende situasjon, digitalisering av samfunnet, er det viktig at vi beholder den nordnorske roen. Da får vi verden videre.

Nå burde alle nordlendinger ta på seg den digitale helte-kappen og jobbe sammen for et samfunn hvor alle blir sett og hørt. For alle burde ha en digital nordlending. Sånn er det bare.

[vcex_button url=»https://signal.no/digitale-helter» title=»Visit Site» style=»flat» align=»left» color=»#ee4238″ size=»small» target=»self» rel=»none»]Les mer om kampanjen «Digitale helter»[/vcex_button]

 

Se «dokumentarfilmen» om en helt vanlig sports-familie i Nord-Norge:

Få et lite gjensyn med filmen «Alle burde ha en nordlending» fra 2015:

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.