Stine og Merethe fra Signal Bredbånd står foran deltakere på Multilan for å presentere sponset fibernett

Signal på MulitLan

Forrige helg ledet jakten på Nord-Norges digitale helter oss til Mørkvedhallen, hvor MultiLan ble arrangert for 17. gang.

Rundt 300 deltakere har meldt seg på årets Multilan, og blant lyden tastatur og konsoller går vi oss en runde for å ta inn atmosfæren. I hallen sitter det som forventet flest gutter, men det er også en god del jenter som sitter foran datamaskinene. Crewet forklarer at deltagelsen blant jenter har tatt seg opp de siste årene. Benedicte (16) spiller Destiny, et spill der man utformer en avatar som skal redde menneskeheten. I ukedagene har hun ikke særlig tid til å spille, da hun prioriterer skole og jobb. I helgene hender det likevel at hun spiller litt, og hun liker spesielt godt å spille på LAN da det er mer sosialt.

Gjennom MultiLan-helgen ble det kåret vinnere innen flere ulike spill. Hovedkonkurransene er i Counter-Strike og Leauge of Legends, og i disse comboene ventet det pengepremier til vinnerne. I CS var det 12 påmeldte lag, mens det i LOL var 4. Totalt var det 80 deltakere i kampen om pengepremiene. I CS var det til slutt laget Shoori som trakk det lengste strået, og stakk med det av med den gjeve premien på 5000 kr. Det samme gjorde Dynasty eSport som vant LOL-compoen. Andreplassene i hovedkonkurransene fikk med seg 2500 kr hver. Vi i Signal gratulerer så mye!

Signal sponset fiberbredbånd

For å sikre at denne oasen av digital heltemodighet har raskt og stabilt internett, har Signal i flere år sponset fiberbredbånd til LANet. I tradisjon tro ønsket vi å finne ut hvor mye båndbredde deltagerne maktet å bruke. Rundt oss ble det åpnet utallige faner hvor det ble streamet like mange filmer i 4K. Fjorårets rekord på 4,1Gbit ble lagt på hoggestabben og kvestet i fillebiter, for i år peaket MultiLan på 7Gbit!

Inne i lokalet får jeg øye på Henriette. Hun sitter sammen med veilederne i Kodeklubben og programmerer. Henriette er 8 år gammel, og synes teknologi er veldig spennende. Det viser seg at hun holder på å jobbe med en helt genial oppfinnelse. Når jeg fikk inspisert nærmere innså jeg at dette er en oppfinnelse jeg har savnet hele mitt liv, uten å være klar over det – nemlig en pjuskemaskin!

Den fantastiske kreasjonen er laget ved hjelp av et programmerbart kretskort som heter micro:bit. Til dette kortet kan man koble til og styre andre elementer, eksempelvis små motorer og sensorer. Henriette er helt klart en av ridderne som besitter egenskapene til å lede oss videre inn i den digitale fremtiden.

Retro-område

Når vi beveger oss videre mellom rader på rader med PC’er legger jeg merke til en gammel kjenning som får pulsen til å øke et par hakk. Med sin signalrøde hatt og karakteristiske italienske aksent er det umulig å ta feil av ham. Han var i flere år det mannfolket jeg brukte mest tid på, og nå ser jeg han plutselig i all sin prakt på en skjerm like ved meg. Super-Mario.

Til min store glede er det altså satt opp et område for retro-konsoller, hvor det er et særdeles bredt utvalg av nostalgiske gleder fra det fantastiske Nintendo-universet. Det var et rørende gjensyn med min gamle helt, og det ble bekreftet at det er sant som de sier «Gamle Nintendo-kunster dør aldri».

Til tross for at vi følte oss sikre på at arenaen var fylt opp av Nord-Norges fremtidige digitale helter, valgte vi å kjøre en Kahoot-quiz for sjekke status. Etter 12 spørsmål om digitalisering, E-sport og internett, befant Mats seg øverst på pallen. Han fikk derfor med seg et gavekort til en verdi av 1000 kr, i tillegg til landets tøffeste t-skjorte.

Avveksling med andre aktiviteter

På LAN opplever man gjerne det mange anser som i overkant mange timer foran skjerm, og da kan det være godt å avveksle litt med andre aktiviteter. For en LAN-nybegynner var det overraskende mange aktiviteter man kunne hive seg med på som ikke direkte hadde noe med data å gjøre. Det var blant annet satt opp bane for Archery Tag. Dette er en konkurranse der to lag skyter mot hverandre, eller mot det andre lagets mål med pil og bue. Pilspissene er heldigvis erstattet med en form for gummiputer, slik at man kommer fra det med alle lemmer i god behold. Like fremt lever man seg ekstremt inn i konkurransen. For min del ble Mørkvedhallens fire vegger raskt byttet ut med en tett skog full av utspekulerte feller, og jeg trippet fleksibelt omkring som Katniss Everdeen i The Hunger Games.

Smidighet og styrke fikk også spillerom i en aldri så liten duell i sumobryting. Med polstrede sumodrakter ble det ofret både blod, svette og tårer for å få motstander ut av ringen.

Vi i signal ønsker å rette en stor hyllest til gjengen i MulitLan for et vel gjennomført arrangement. Konklusjonen fra vårt besøk er at det finnes aktiviteter for enhver smak på MultiLan, og det sosiale spiller en like viktig rolle som selve gamingen. Hvis du enda ikke er overbevist, kan det også informeres om at de serverer Taco av ypperste klasse! Vi ses til neste år?

Hvis du ønsker å søke om støtte til ditt LAN, finner du informasjon om det her.

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.