Valnesfjord Gokartbane sett fra luften

Action på banen med Bodø Gokartklubb

De går fort og lavt, kjører brått og rått – Racing Gokart – er en motorsport for de fartsglade

Det hviner i dekkene mens gokartene strekker seg rundt den 750m lange racingbanen. Lyden av sommer – for noen. Kanskje både for dem, men også for meg, som oppvokst i vakkerbygda Valnesfjord, hvor også gokart-kjøringen finner sted. Lyden av kjøringen har vært et sikkert tegn på vår i bakken, og det tror jeg går igjen også hos medlemmene i Bodø Gokartklubb. 

Klubben fikk i 2020 støtte gjennom Signals tildelingsprogram, Gnist. Pengene skulle brukes til innkjøp sikkerhetsbarrierer fra Frankrike. Dette skal bidra til økt sikkerhet for barn og unge som benytter seg av banen.

– Midlene kommer meget godt med da innkjøpet av TecPro sikkerhersbarrierer har tatt nesten all egenkapital i klubbkassen, forteller klubbleder Trond Ertsgaard.

Tre barn ved gokartbane står rundt en gokart som er plassert på en trille
Foto: Privat/Bodø Gokartklubb

 

Bred sport helt fra 6-års alder

Selv om Norge har hatt liten tradisjon knyttet opp mot motorsport og racing, gjør våre naboland stor breddeidrett av det. I Valnesfjord, ei bygd noen mil utenfor Bodø, finner vi altså glattkjøringsbanen, eller Gokart-banen som Bodø Gokartklubb boltrer seg på. De har ulike klasser i sporten hvor en kan delta helt fra 6-års alder. 

Om klubben og sporten: 

  • Klubben er knyttet til det internasjonale bilsportforbundet (FIA) og Norges Bilsportforbund (NBF) 
  • Gokartsporten er underlagt samme reglement som alle andre bilsportgrener. 
  • Det er enkelt å bli introdusert for motorsporten gjennom tilstrekkelig informasjon om kjøreregler, sikkerhet og teknisk relevant stoff før kjøring under oppsyn på banen.
  • For deg som ønsker å begynne etter å ha prøvd, kan du over en ettermiddag ta førerlisenskurs.
  • Nesten alle superstjerner i Rally og Formel-1 har startet i gokart-klassen. Det fins også F-1 førere som har blitt rekruttert direkte fra Gokart. 

Les mer om Bodø Gokartklubb her

 

 

Trenger ditt lag/forening en liten gnist for å få fart på stjerneskuddene? Søk om støtte fra Signal Gnist her!

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.