Børge fra IT hos Signal Bredbånd er ikledd rød kappe mens han jobber foran sine fem dataskjermer
Only released for commercial use for Signal Bredbånd AS

– Digg å drifte nettet

Børge Simonsen overvåker like mange meter kabler som lengden på E6 fra Halden til Kirkenes.

I kontorlandskaper er det mye som kan gå galt. Vanndispenseren kan begynne å sikle litt. Lysrør kan flimre. Fluer kan lande i kaffekoppen. Superhelt-kappa kan sette seg fast i døra. Det er ikke nemlig ikke bare 2,6 millioner meter fiber som skal overvåkes. Også disse forefallende oppgavene krever sin helt.

– Det er sånn jeg liker det. Det gir variasjon, vet du. Vi mennesker er ikke skapt for å bare sitte og stirre på et Excel-ark. Kanskje bortsett fra regnskapsførere, og de beundrer jeg. Hva skulle vi gjort uten dem?

Det er ikke alt vi har på blokka som det finnes ei løysning på. Ennå. Det er rett og slett ikke sikkert den er funnet opp ennå. Man må være egen skaper og finne opp ting.

Jo mer kaffe – jo mindre problemer

Vi gir dere Børge Simonsen. Bodøværing, født og oppvokst bak Bodø fengsel, i det han selv kaller et “60-talls svenskhus”. Vi snakker med ham en helt vanlig mandag. Mandager er gode dager i boka til Børge. Etter den 3.-4. koppen kaffe begynner han å løpe rundt og fikse maskiner og skru i lyspærer. Etter den 6.-8. koppen, begynner han å løse generelle verdensproblemer. Apropos lyspærer: Lyse idéer er jo tross alt det denne bransjen handler om.

– Det er ikke alt vi har på blokka som det finnes ei løsning på. Ennå. Det er rett og slett ikke sikkert den er funnet opp ennå. Man må være egen skaper og finne opp ting.

– Hva er det som er hemmeligheten ved å få det til?

– Koffein. Jeg er ikke menneske uten kaffen. Det er ikke snakk om. Hehe, det er sjelden det noe som helst blir rett eller produktivt uten den første koppen med kaffe. Sånn utover det, kreves det at man lykkes ilag. Man kan ikke sitte på hvert sitt nes i Nord-Norge og tro at man skal vinne, sier han.

Lang historie i Signal

Det er kjekt med Børge. Han har holdt fortet i Signal i 13 år, og har tenkt til å fortsette med det. Han har vært med på heile reisa, og ingen jobbtilbud, ingen fristelser, ingenting får ham til å rikke på seg fra sin post.

– Jeg trives veldig. Det er derfor jeg har vært i 13 år i Signal, det taler jo for seg. Jobben her er skreddersydd for meg. Jeg er veldig mye rundt på andre steder, og vet at det miljøet jeg har her, det finnes bare her. Trivselen henger veldig høyt for meg. Kanskje blir jeg også hengende høyt, som en syvende far i huset i et horn på veggen, hehe.

Et annet kontorlandskap-fenomen (som også blant annet arkitekt-kontoret Snøhetta er kjent for å drive med i sin egen leir, journ.anm.), er å skape uformelle møtesteder på arbeidsplassen. For det er gjerne der de nye tankene kommer.

– Her hos oss har vi et rituale som vi har drevet med lenge. Det heter to-kaffen.
Ingen er helt sikre på når det oppsto, det bare ble sånn, forteller Børge.
Folk samles klokka to og drikker kaffe, prater om laust og fast. Helst ikke om jobb.

– Men det er gjerne her vi virkelig kommer til bunns i ting og kommer med nye tanker og løsninger. Det er rett og slett viktig å bruke litt tid ilag og prate om løst og fast, også på arbeidsplassen.

Man kan ikke sitte på hvert sitt nes i Nord-Norge og tro at man skal vinne.

Fra 10 til 70

Den dagen Børge først kom svevende med hverdags-superhelt-kappa si var det knapt 10 ansatte hos Signal i Bodø. Nå er de over 70 ansatte.

– Vi er flink til å samles og ta en liten pust i bakken, snakke litt laust og fast, og utveksle noen ekstra ideer som løyser ett eller annet. Det er vel så mye en pause som et sted der nye tanker blir utviklet og løyst. Å bygge relasjoner på en annen flate enn epost, bli ordentlig kjent med kollegaen du har, er ei heilt rett prioritering.

– Sett at du hadde måttet gjøre noe helt annet. Hva ville du gjort?

– Hm, det må være noe friluftsrelatert. Sheerpa på Mount Everest kanskje, hehe. Nå har jeg to barn, så jeg vet ikke helt om det er så praktisk. Hva med Børges Camp og Kajakk? Padle-guide folk rundt i Bodø?
Som seg hør og bør for en Bodø-væring, er det høy friskus-faktor også på Børge.

– Vi har i alle fall tilgang på veldig mye fin natur, som jeg liker å utnytte. Telt, fisketur og å være ute i friluft. Og så brygger jeg øl på fritida. Det gir litt å henge fingrene i.

Klar til unnsetning

Børge er en av dem som sørger for at du kommer deg på nett døgnet rundt. Han har vært med på å få back-up løsninger på plass (redunans), som gir 99,9 prosent oppetid. Dermed kan han overvåke nettet og drikke kaffen sin, vel vitende om at de kan slippe alt de har i hendene og komme susende så snart det oppdages et bitte lite avvik.

– Det er digg å være en del av dette driftsteamet som overvåker hele nettet til Signal. Her er mange gode kolleger som rett og slett er supre.

Om Signal Bodø

  • Hovedkontor; administrasjon, økonomi, salg- og marked og teknisk avdeling
  • Fra vårt kontor i Bodø sørger vår tekniske avdeling for at du er på nett døgnet rundt
  • Vi bygger fibernett med back up-løsning (redundans) som gir stabilitet og meget høy oppetid (99,9%)

Om Børge Simonsen:

  • Han er aldri menneske uten mårrakaffen. Så vet du dét.
  • Beholder alltid roen i utfordrende situasjoner
  • En skikkelig hverdagshelt
  • Alle superhelter har sin kryptonitt. Også Børge. Hans er semsket skinn. Det setter ham helt ut, av en eller annen uforklarlig årsak.
  • Børge jobber som Intern-IT Ansvarlig/ Driftstekniker i Signal.
  • Samboer, har to gutter på 7 og 4

Visste du at: Signal overvåker over 2,6 millioner meter fiber i Nord-Norge – døgnet rundt?

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.