Marka skole fikk fiber gjennom nabofiber prosjektet som ble arrangert for at Signal kunne bygge ut fiberinfrastruktur

Fiber til Marka med Prosjekt Nabofiber

Da sønnen brukte over to timer på å få levert leksene til læreren over nett, var gnisten tent hos pappaen, Roger Bekkavik. Da tok han kontakt med Signal Bredbånd.

Tekst, foto og video: Frida Bringslimark, Markedskoordinator i Signal

Tiden etter viste seg å ikke bare by på bedre internett, men også et samhold og et fellesskap i bygda, som ingen hadde kjent på før. Alt gjennom Prosjekt Nabofiber – en felles innsats for at bygda i Vefsn Kommune skulle få fiber.

Marka ligger i Vefsn Kommune. Roger Bekkavik er ildsjelen bak Prosjekt Nabofiber i Marka, og bidro til at hele bygda gikk sammen for å få fiber til beboerne. Les mer om Prosjekt Nabofiber her. 

 

Prosjekt Nabofiber

Selv om Signal gjerne ønsker å bygge ut fiber til alle, over alt, er det i enkelte områder nødvendig med en lokal dugnadsinnsats. Kostnaden for å bygge ut fiber er veldig høy – og spesielt i områder som Marka.
Heldigvis så ikke Roger mørkt på det da han fikk forslaget om å ta i et spadetak sammen med naboene sine. Fiberdrømmen kunne realiseres!

– Det var ikke vanskelig å få respons da jeg kjørte ut og ringte på dørene hos folk her. Jeg delte ut rundt 50-60 flyers med informasjon om priser, informasjon om internett og ulike tv-pakker, forteller Roger.

– Det ble full repspons med én gang, legger han til.

 

 

Mange tusen meter gravd på rekordfart

Gravemaskiner, traktorer, papirarbeid, vaffelsteking og kaffeservering. Hjelpen kom i mange former – fra hele bygda.

– Da vi satte i gang med prosjektet, gikk det fort. På omtrent to måneder hadde vi gravd flere tusen meter. Det var et brennende engasjement i bygda, forteller Roger.

Roger Bekkavik sitter i sofaen sin hjemme etter å ha startet prosjekt nabofiber for å få fibernett til Marka i Vefsn Kommune

 

Gode ringvirkninger

Prosjektet introduserte bygdas beboere for et samarbeid som skulle føre dem mye nærmere hverandre.

– Det dukket opp folk vi aldri hadde sett før! Samarbeidet skapte en samhold i bygda, noe som gjelder enda den dag i dag, sier ildsjelen.

I etterkant har bygda gått sammen om flere dugnadsprosjekter, rett og slett på grunn av engasjementet som spredte seg blant naboene. Det ga mersmak.

 

Og resultatet?

– Gjengangeren i bygda er klar: folk er fornøyde! Løsningen fungerer veldig bra, og prosjektet var veldig artig å gjennomføre sammen, avslutter Roger med et smil.

 

Les mer om Prosjekt Nabofiber

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.