Smilende og alltid blid – prosjektleder Rune holder fortet i Øst-Finnmark!

I vårt nord-østligste område sitter prosjektleder Rune Bakken Larsen og holder i tøylene på det som kanskje har vært et av Signals største satsninger.

Tekst: Eirin Adriane Maurstad – Markedskoordinator i Signal. Foto: Håvar Eikrem – Montør i Signal.

Til tross for lang erfaring i bransjen er han forholdsvis ny i Signal. Rune jobbet som teamleder for montørene i det som var Nornett, men valgte å slutte våren 2019 for å prøve seg på nye utfordringer.

Hva gjorde at du ville tilbake igjen?
– Jeg ønsket å komme tilbake igjen fordi det er et fantastisk godt miljø på arbeidsplassen. I tillegg så liker jeg å jobbe med fiber og fiberutbygging, sier Rune. Det var jo noe mindre skala i Nornett enn i Signal, men det gjør det jo bare ekstra spennende. Da jeg hørte at Signal hadde en ledig stilling som prosjektleder gikk det ikke mange sekundene før søknaden var sendt inn!

Du hadde jo en litt annen stilling i Nornett enn du har nå, hvordan er det?

– Utfordringen i Nornett var at jeg satt med flere hatter. Jeg var teamleder, prosjektleder, hadde ansvar for den daglige driften, personaloppføling. Rett og slett alt mellom himmel og jord. I Signal så er jeg kun prosjektleder og det gjør at jobben min er mye mer forutsigbar. Bedriften er større og arbeidsmengdene er større, og det gjør at jeg kan jobbe mer målrettet. Det føles rett og slett litt lettere nå med mer dedikerte arbeidsoppgaver.

Fikk skikkelig ilddåp

Uredd som Rune er hadde han sin første arbeidsdag som prosjektleder i Signal samme dag som utbyggingsprosjektene i Sandnes og Bjørnevatn startet i juni 2020.
– Det var jo en utfordring, humrer han. Jeg ble kastet med hodet først inn i prosjektet uten å få være med på forberedelsene, men det gikk over all forventning. I starten brukte jeg mye tid på å kjøre rundt og gjøre meg kjent med prosjektene og planene som allerede var lagt. Én ting som er sikkert er at du ikke kan komme som prosjektleder og ikke ha peiling!

Blir det bedre i år når du er med helt fra start?

– Ja definitiv, jeg gleder meg til å være mer forberedt fra start.

Hektisk men veldig morro!

Selv om vi kanskje ser mest til prosjektlederne i utbyggingssesongen så er det definitivt mye å gjøre året rundt. Vinteren blir stort sett benyttet til å evaluere fjorårets prosjekter og starte planleggingen av nye prosjekter.

– Det blir mye jobbing med å få alt av planer og underlag så nøyaktig som mulig med tanke på både gjennomføring og økonomi.

Så snart det kommer vedtak om utbygging, da starter det for alvor.

– Da kan jeg begynne å snakke med entreprenører, hente inn kontrakter og bestille material. Mye av tingene vi trenger har jo noe leveringstid, så det er viktig å få bestilt så raskt som mulig slik at det er på plass når vi trenger det.

Etter hvert blir det mange baller å sjonglere samtidig, men det virker som at Rune har stålkontroll hele veien.

– På et tidspunkt så har jeg gravelag som skal følges opp et sted, et annet sted står det installatører som skal koordineres. Som prosjektleder så fungerer jeg som et bindeledd mellom alle parter, både innleide ressurser, interne ressurser og kundene som måtte ha spørsmål. Det er en hektisk men morsom periode.

Godt likt av kolleger

Tilbakemeldinger fra kolleger har vært utelukkende positive og beskriver Rune som et arbeidsjern som står på og som ikke er redd for å ta i et tak der det trengs. En mann som ikke ser begrensninger, kun muligheter.

– Rune er en hyggelig, jovial og svært sosial kar, skryter sjef for utbygging Harald Lekang. Han har godt humør og så er han en svært god krabbefisker, legger han humrende til.
Han og de andre i Kirkenesavdelingen har jobbet med de mest kompliserte utbygninger for Signal i fjor – Bjørnevatn, Sandnes og Hesseng. Til tross for mange utfordringer på veien, så har de «stått han av».
Rune er en god teambygger, og er i det hele tatt en berikelse for avdelingen vår. Så er han litt som «Ludvig» fra Flåklypa – litt forsiktig og trives best i utkantstrøk, avslutter Harald.

Hvordan var det å være prosjektleder i 2020?

Så kommer vi ikke unna å snakke litt om hvordan unntaksåret 2020 har vært. Året med plan om å bringe Altibox til Finnmark og året der Covid-19 kom og snudde verden på hodet.

Hvordan var det å jobbe med et så stort utbyggingsprosjekt midt i en pandemi?

– I sommer som var gikk det egentlig greit da vi hadde svært få tilfeller av smitte. I tillegg foregikk nesten alt arbeidet utendørs, og vi hadde svært lite personell som reiste til og fra. Utover høsten måtte vi ta litt mer grep, spesielt når installatørene måtte inn til kunder for å fullføre fiberinstallasjonen. Da innførte vi ganske strenge regler i forhold til smittevern, og det var fokus på at ingen reiste for å jobbe i andre prosjektområder. Det var krevende i starten, men det gikk seg til og vi fikk etter hvert mye skryt fra kunder som syns vi gjorde en god jobb.

Nå gleder han seg til tiden videre i Signal.

– Det er så mye som skjer, det er kjempespennende. Signal er en organisasjon som er interessert i gode løsninger og som lytter til sine ansatte. Alle kan være med å bidra, avslutter Rune.

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.