Dame fra Signal Bredbånd står med fiberkabel i hånden ute på utbyggingsprosjekt hvor det greves opp i bakken for å legge fiber
Only released for commercial use for Signal Bredbånd

Svinger pisken for Signal

Når utfordringene bokstavelig talt er like store som fjell, svinger Lill Anita Røys pisken og finner ei løysning. Alltid.

Utfordringene med å bygge ut bredbånd i Nord-Norge er bokstavelig talt store som fjell. For her i nord er det mennesket mot elementene. Her eksisterer ny teknologi og urkraft side om side. Disse menneskene lever med sterke kontraster og naturgitte utfordringer som en konstant faktor. Det fortjener en hyllest. Lill Anita Røys er en av disse som kicker på å få dette til. Noe så veldig, óg.

– Her er alle innstilt på å ta i et tak, for vi har ingen plan B. Vi kjører på til vi får løyst plan A, sier Lill Anita Røys, leder for entreprenør-avdelinga til Signal i Mosjøen.

Fiber til Træna – et øysamfunn milevis fra fastlandet? Ingen problem. Fiber på kryss og tvers av Nord-Norge, som strengt tatt er en eneste lang, sammenhengende tarm av alper? Klart det går an. Det er slett ikke uvanlig med overraskelser som dukker opp når spaden settes i jorda der fiberen skal graved ned. Da må man bare finne en ny vei fram.

– Utfordringene for graverne våre når de skal ha fram fiberen, de er mange. Men de er dyktige, og gir seg aldri. Har man gode medarbeidere får man til alt, sier Lill Anita.

Dagen hennes starter gjerne med et “pschhht” fra en boks. Hun trenger masse utfordringer og en hel del lettbrus for å komme igang om morgenen. Og når hun har kommet seg igang, er hun ustoppelig. Det sies at hun svinger pisken for å få resultater. I realiteten er hun temmelig lun og humørfylt.

– Jeg er en sånn mamma-type. Jeg jobber nesten bare med mannfolk, og har et ønske om å passe på dem og se til at alle har det bra.

Hun er leder for et team på 15 fast ansatte på ni montører, én montørleder, en graveleder, tre maskinførere og én kundekoordinator. Nesten alle er menn. Lill Anita har én annen kvinnelig kollega i team Mosjøen.

– Ingen dager er like. Du kan ha så mye planer du bare vil, men du vet aldri hva som skjer. Det er alltid noe nytt, aldri kjedelig.

Det er sånn hun liker det, at det koker litt.

– Det er bra mye artigere at det er noe som skjer, enn at man skal sitte og tvinne tommeltotter. Det tror jeg vi har til felles, alle i Signal, at aktivitet gjør oss gira.

Om man spør henne hva som gjør henne til en god leder, vrir hun seg i stolen.

– Men dette er ikke ett en-manns-show, jeg blir ikke god leder alene.

– Du må faktisk svare! Hehe

– Man må takle å ha mange baller i lufta, så skal man klare å se alle man har med seg. Vi er veldig mange forskjellige sjeler, og jobber veldig spredt. Å se de ansatte  synes jeg er veldig viktig.

Lill Anita har nemlig vært med på det meste i bransjen. I 2006 noen år tilbake var hun sidekick da mannen Thomas Hagfors, som startet opp Noraxess sammen med Frank Hagen. Lill begynte å jobbe i firmaet selv startet i 2010 – I 2016 ble Noraxess oppkjøpt av Signal, og plutselig ble de en del av et kollegie som strekker seg over hele Nord-Norge.

– Vi vart godt tatt imot. Signal er jo en del av et større konsern, det gir langt større muligheter for utvikling av produkter. Det digger jeg, sier Lill Anita.

Det spiller ingen rolle om det er uti havgapet på Træna eller på et blankskurt berg i Lofoten. Hvis ikke folk får fiber dit de bor, er det vanskelig å leve.

Det er nettopp dette hun liker med jobben sin: hun er med på å skape muligheter for folket der ute.

– Man trenger nett for å leve. I dag er man sin egen bank, man leverer selvangivelser, signerer papirer og holder seg oppdatert hjemme i sin egen stue. Det spiller ingen rolle om det er uti havgapet på Træna eller på et blankskurt berg i Lofoten. Hvis ikke folk får fiber dit de bor, er det vanskelig å leve.

De er nettopp ferdige med tre store prosjekter, og er igang med to store prosjekter i Mosjøen. Men noe som gjør henne ekstra gira, er Nabofiber. Beboere som er utenfor sentrum og er gira på fiber, kan slå seg sammen og pushe på for å få Signal til å strekke seg ekstra langt – bokstavelig talt – for at de skal få det kjappe nettet man tross alt trenger i 2018.

– Dette er det første nabofiberprosjektet vi på denne avdelinga er med på, der folket kan gjøre en ekstraordinær innsats selv for å få fiber på bygda. Det er noe av det mest givende og spennende jeg vet om!

Om Signal Mosjøen:

 • Entreprenøravdeling
 • 12 fast ansatte, 20 sesongarbeidere, 4 montører
 • I 2016 kjøpte Signal Bredbånd opp bredbåndsleverandøren Noraxess i Mosjøen.
 • Betjener i hovedsak våre kunder på Helgeland.
 • Vi betjener også en god del kunder på Radiolinje på Sør-Helgeland

Om Lill Anita Røys:

 • Lill Anita er avdelingsleder i for entreprenøravdelingen vår i Mosjøen.
 • Full kontroll på guttan; både hjemme og på jobb.
 • Gift med Thomas Hagfors, som grunnla Noraxess (selskapet Signal kjøpte opp i 2016)
 • 3 sønner, eldste sønnen jobber også i Signal Mosjøen.
 • På fritiden er hest best (derav pisken på bildet 😉
 • Alltid like blid!

Visste du at: Over 20.000 nordnorske hjem har fiber fra Signal. I år graver vi fiber til cirka 3.500 hjem og bedrifter i nord.

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.