Signal banner på Senja Storhall

En viktig hall for lokalsamfunnet på Senja

Senja Storhall har vært en viktig hall for ungdommene på Senja. Her kommer sponsormidlene fra Signal godt med.

Tekst/Bilde: Edvard Møkleby

 

FK Senja ble stiftet i 1949 under navnet Laukhella IL. Den første fotballbanen lå på andre siden av veien av der de er i dag. Senja Storhall ble åpnet desember 2019.

– Det har vært jobbet i årevis for å kunne realisere Senja Storhall, og har nok ikke vært en realitet uten et enormt antall dugnadstimer av ivrige og interesserte personer som har hjerte for klubben, sier daglig leder, Hilde H. Simonsen.
– Vi har veldig mange frivillige, både foreldre og andre foresatte, forteller Simonsen. – Vi kunne ikke drevet klubben uten dem. FK Senja er og vil nok bli en dugnadsbasert klubb. I tillegg vil jeg trekke frem den eldre garden som er vant til å jobbe dugnad og stå på for klubben. Disse sterke personene er her blant annet hver fredag på vaffelkalas og de «brukes» for alt de er verd. Både de og andre gjør en uvurderlig god jobb.

 

Hilde H. Simonsen, daglig leder for FK Senja
Bilde: Hilde H. Simonsen, daglig leder for FK Senja

 

Et godt samarbeid

Siden hallen ble bygget har det vært et godt samarbeid mellom det som før hete Senjanett og FK Senja. Her sponser Signal med gratis internett til hallen.
– Det var jo før Senjanett og tidligere Lenvik kabel og de har vært med FK Senja hele tiden, sier Simonsen. – Når man ikke har hatt peiling på noe av det tekniske har det vært utrolig hjelpsomt og hatt Signal her og de har vært behjelpelig med alt. Det har vært et godt samarbeid med dem og det ønsker vi å ha videre. Dette kommer godt med når det skal streames fotballkamper. Både avisene og journalistene skal også ha sine gigabytes og da er vi avhengige at det skal funke til enkelt bruk. Da hjelper det å ha en fiberleverandør som er lokal og nær.

 

Kjøpte Senjanett

I 2020 kjøpte Signal bredbåndsnettet Senjanett, lokalisert på Silsand. Sammen med gjengen fra Senjanett ønsker Signal å satse videre i Senja, og vil kunne tilby kundene på Senja enda bedre og mer fremtidsrettede produkter og tjenester via fiberteknologi.

 

Hilde H. Simonsen og Stine Værang på Senja Storhall
Bilde: Hilde H. Simonsen, daglig leder i FK Senja og Stine Værang, markedssjef i Signal Bredbånd på Senja Storhall

 

Viktig under pandemien

– Etter hallen ble ferdigstilt i desember 2019 var den så godt som fullbooket i 2 måneder før vi måtte stenge ned grunnet pandemien, forteller Simonsen. – Det var et hardt slag, men vi jobbet godt og tett med Senja Kommune og smittevernlegen i kommunen, og forholdt oss til gjeldende lover og regler. Dette selv om det gikk meget hardt ut over økonomien da det var snakk om tapte leieinntekter på flere hundre tusen. Så hadde vi meget god dialog og avtaler med banken som gjorde at vi kom oss over de verste kneikene.
– Hallen har vært kjempeviktig under pandemien, både for at barn og unge skulle kunne sparke fotball og være i fysisk aktivitet, men også det sosiale. Superviktig!

 

Flere aktive spillere

FK Senja har cirka 270 aktive spillere i tillegg til flere andre medlemmer. Til sammen er de rundt 500 personer og håper det kommer et større antall når Salmar og andre store bedrifter kommer flyttende. Selv om det er færre jenter som spiller er det i ferd med å vokse. På jentesiden er det mange nykommere fra eget område, men også god tilvekst fra andre klubber i regionen. Her er det deltakende lag både i Norway Cup og en gruppe som skal til Danmark og Dana Cup i sommer.

FK Senja har også et sterkt samarbeid med Finnsnes på damesiden. Der stiller FK Senja/Finnsnes IL fotball med to damelag i seriespill, både i 2. divisjon og 3. divisjon. Her er det flere trenere og støtteapparater fra begge sidene av brua, noe som fungerer kjempegodt. FK Senjas øverste herrelag sliter for tiden i Norsk Tippingliga, 3. divisjon, men gir ikke opp av den grunn. Her er det også ett herrelag i 5. divisjon bestående av en god blanding av både unge og godt erfarne gutter og menn.

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.