Barn skyter på blink
Barn skyter på blink. Foto: Kent Grunstad/Barnas Idrettsdag

Innstranda idrettslag kjøper inn gevær for barn med funksjonsnedsettelse

Arrangørene av Barnas idrettsdag har erfart at en populær aktivitet blant barn og unge under arrangementet er å skyte på blink. Nå ønsker de at barn med funksjonsnedsettelse skal få et ekstra tilbud under arrangementet.

Tekst: Edvard Møkleby

 

Innstranda idrettslag er et av Nord-Norges største idrettslag. De har mange ulike tilbud og forskjellige idretter. Dette utgjør; Allidrettsskole, Basketball, Fotball, Håndball, Idrett for utviklingshemmede, Langrenn, Paraidrett, Skiskyting og Barnas idrettsdag. Sistnevnte arrangement arrangeres 1 gang i året med 1500 deltakere. Til sammen får barn fra 1. til 7. klasse prøve ut 24 ulike idretter i løpet av 3-4 år. Det er ikke alle idrettene barn med funksjonsnedsettelse kan delta på. I den forbindelse kjøper Barnas idrettsdag inn 10 elektroniske gevær som kan brukes for denne gruppen.

 

Funksjonen bak geværene

– For at geværene skal være brukervennlig for barn med funksjonsnedsettelse er geværene og blinken elektronisk, sier Torbjørn Ludvigsen, prosjektleder for arrangementet som har 25 årsjubileum i år. Med elektroniske gevær skyter man på en blink/lyskilde som slukkes ved treff. Denne løsningen gjør at man ikke er avhengig av et spesialrom for skyting, men kan rigge skytebanene der en ønsker i Bodø Spektrum under arrangementet.

– Dette er en ganske kostbar løsning som ligger på en pris på til sammen 15.000 kr for hvert gevær. Med et innkjøp av 10 geværer blir det til sammen 150.000 kr. Her kommer gode sponsorordninger godt med. Vi er blant annet takknemlig for beløpet som vi fikk tildelt fra Signal Gnist, samt andre viktige sponsorer.

 

Torbjørn Ludvigsen
Foto: Torbjørn Ludvigsen, prosjektleder for arrangementet som har 25 årsjubileum i år

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.