Montør legger oransje fiberkabler i en oppgravd grøft

Signal Bredbånd legger 75 000 meter fiberkabel mellom Ifjord og Hopseide

Den nye fiberkabelen vil redusere sårbarheten, bidra til økt digitalisering og skape mulighet for næringsutvikling og arbeidsplasser på Nordkinn-halvøya

– Sikre og stabile bredbåndsnett er en forutsetning for digital verdiskaping, og bidrar til å opprettholde eksisterende arbeidsplasser og skape mulighet for næringsutvikling og bosetting, sier Ole-Johnny Johansen, administrerende direktør i Signal Bredbånd AS.

Vil redusere sårbarheten

Signal Bredbånd AS har signert en avtale med NKOM om å etablere en fiberforbindelse til Nordkinn-halvøya. Utbyggingen er en del av et prosjekt som vil gi Lebesby og Gamvik en landbasert fibertilknytning i tillegg til sjøfiberkabelen som i dag er eneste trasé. Det gir økt sikkerhet, og en reservevei ved et fiberbrudd. Dette sikrer at et kommunikasjonsbrudd på eksisterende kommunikasjonskabler ikke rammer innbyggere, bedrifter og kritiske samfunnsfunksjoner.

Signal har også høyt kvalifisert servicepersonell flere steder i Finnmark, som sikrer rask og effektiv feilretting dersom feil eller brudd skulle oppstå. Situasjonen med plutselige og langvarige utfall, som i noen tilfeller bidro til full isolasjon, vil nå bli historie.
Innbyggere og næringsdrivende på Nordkinn-halvøya kan nå pustet lettet ut over å få en mye mer solid og sikker infrastruktur.

Ingen enkel utbygging

Det skal legges rundt 75 000 meter fiberkabel i et krevende terreng, og prosjektet starter allerede i januar neste år.

– Vi vil som vanlig kjøpe materiell og varer lokalt, og selvsagt benytte lokale underleverandører til prosjektet. Verdiene som skapes skal også i praksis forbli lokale. Dette ligger i Signals strategi om å være lokal og nær, sier Johansen.

Administrerende direktør Ole-Johnny Johansen lener seg på bordkanten i Signals lokaler

 

Kontakt:

Ole-Johnny Johansen
Administrerende direktør, Signal Bredbånd AS

Mobil: 905 69 006

E-post: ole-johnny.johansen@signal.no

 

 

Pressemelding Kommunal- og moderniseringsdepartementet: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/45-millioner-ekstra-til-den-digitale-grunnmuren-i-finnmark/id2814632/

Pressemelding NKOM: https://www.nkom.no/aktuelt/kraftig-satsing-pa-digital-infrastruktur-i-finnmark

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.