Administrerende direktør i Signal Bredbånd, Ordfører i Herøy Kommune møttes for å markere oppkjøpet av Herøy Fiber AS.
Fra venstre: Svein Lundestad (Daglig Leder, Herøy Fiber AS) Ole- Johnny Johansen (Administrerende Direktør, Signal Bredbånd AS) Elbjørg Larsen (Ordfører, Herøy Komune) Roar Aune (Styreleder, Herøy Fiber), Geir Berglund (Rådmann, Herøy Kommune) Foto: Stine Værang

Signal Bredbånd AS kjøper Herøy Fiber AS

Signal Bredbånd kjøper 22.10.2020 aksjene i fiberselskapet Herøy Fiber AS, som er lokalisert på Herøy i Helgeland.

Etter en sommer med spennende forhandlinger, er kontrakten nå skrevet under. Signal Bredbånd har infrastruktur i store deler av Helgeland, og nå også på Herøy.

For å markere overdragelsen, møttes administrerende direktør i Signal, Ole-Johnny Johansen og Elbjørg Larsen, Ordfører i Herøy Kommune.

– Vi ser fram til å videreutvikle den kundemassen vi har på Herøy. Driften og vedlikehold på infrastrukturen på Herøy, vil bli ivaretatt av våre dyktige folk i Mosjøen, forteller Johansen.

Herøy Fiber AS ble stiftet i 2009 og var et samarbeidsprosjekt mellom Herøy kommune, Nordland Fylkeskommune og private aksjonærer. I utgangspunktet ønsket man bredbånd til bedrifter i Herøy, men med tilskudd fra Nordland fylkeskommune ble det klart at også privatkunder kunne benytte seg av dette tilbudet.

 

Utelukkende positivt for Herøy

Herøy kommune er ganske godt dekt med fiber, men det er fortsatt områder hvor det ikke er bygget ut, så antall forespørsler og potensialet er stort.

– Vi var kommet til et punkt hvor vi enten var nødt til å ruste opp eller selge fibersatsingen. Vi kom til en erkjennelse at det ble for stor etterspørsel og at kommunen ikke har anledning til å drifte et fibernett. Vi mener vi har gjort vårt samfunnsoppdrag med å få i gang fiberutbygging på Herøy, så nå er det modent for at noen andre kan ta over for å videreutvikle nettet, sier Ordføreren og fortsetter:

– Vi har hatt et godt samarbeid med Signal i mange år, og det er stort sett de som har driftet nettet. Det var stor enighet i kommunestyret om at Signal var en fornuftig og seriøs aktør å selge fibernettet til. Da vet vi at det kommer til å bli godt ivaretatt og at både folk og næring kan fortsette å eksistere på Herøy, som fortsatt er i vekst – oppkjøpet vil være utelukkende positivt for kommunen.

 

Signal lover økt satsning på Herøy

– Vi gleder oss til å utvikle infrastrukturen videre på Herøy, noe som langt enklere når vi eier infrastrukturen selv. Covid 19 har vist hvor viktig det er å ha tilgang til fiberbredbånd, både for næringsliv, undervisning og kunnskapsdeling. Endret arbeidsmønster og nye digitale velferdstjenester setter krav til både kapasitet, sikkerhet og tilgjengelighet. Det skal vi jobbe hardt med å få til på Herøy forteller

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Signal bredbånd

Sjekk om du kan få fiber fra Signal her:

Sjekk om du kan få fiber her:

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.