BADETASSEN, En energieffektiv måte å gjøre innbyggerne glade!

Nå kan du sjekke oppdatert badetemperatur på nett gjennom hele sommeren! Badetassen måler nemlig vanntemperaturen på populære badeplasser i hele Norge. Dette gjøres mulig ved hjelp av «LoRaWAN»- teknologi, eller lav-energi sensorteknologi. Dette er et stort steg i retning smart- by!

Vinn Badetass!

Vi i Signal er ute etter å få vite Nordlands flotteste badeplass – og ber derfor publikum om hjelp!

Nominer din favorittbadeplass, og du kan vinne Badetassen til din badeplass i et helt år!

Robin Krogh og Stine Værang fra Signal Bredbånd viser stolt frem Badetassen, en smart sensormåler som skal måle vanntemperaturen i Bodø

Se oppdatert informasjon om vanntemperaturen

Den første badetassen i Nord- Norge ble i samarbeid med Altibox, Signal og Bodø kommune plassert ut i Soløyvannet i Bodø.

Badetassen sender oppdatert informasjon om vanntemperaturen en gang i timen. Det å måle badetemperatur er bare en av mange muligheter med LoRaWAN – nettet, og Badetassen var en fin plass å starte som vil ha stor verdi for brukerne.

fordelen av et utbygd sensornettverk

Å måle badetemperaturen har tidligere vært en manuell jobb hvor noen i kommunen har måtte dra fra badested til badested og målt, for så å legge den inn på kommunenes nettsider. Nå frigjøres tid for de ansatte i kommunen slik at de kan prioritere andre oppgaver.

Dette prosjektet viser fordelen av å ha et utbygd sensornettverk. Ikke bare kan man måle badetemperaturer, men det gir muligheter for å måle eksempelvis pollen eller svevestøv i lufta, temperatur i bakken på gang- og sykkelstier, slik at kommunen vet når det må strøs- og ikke, og den kan brukes til avfallshåndtering – for å vite når avfallsdunkene må tømmes, for å nevne noe.

Badetemperaturer i hele Norge

Signal har sammen med Bodø kommune plassert den første badetassen i Nord-Norge i Soløyvannet. Altibox partnerskapet er et utmerket utgangspunkt for å jobbe i større skala med noen av mulighetene som sensorbaserte nettverk gir. Nå rulles Badetassen ut til alle Altibox-partnerne i hele Norge, så uansett hvor du er kan du sjekke badetemperaturen på www.badetassen.no

Nominer din favorittbadeplass

Vi i Signal er ute etter å få vite Nordlands flotteste badeplass – og ber derfor publikum om hjelp!

Nominer din favorittbadeplass, og du kan vinne Badetassen til din badeplass i et helt år! 

Hjemmeprodusert

Noe av det kjekkeste med dette er det tette samarbeidet mellom Altibox, partnerne og Innovasjonsavdelingen i Lyse, er at temperaturmåleren som er lagd i garasjen til Trond blir en landsdekkende tjeneste gjennom Altibox-partnerskapet.

Nysgjerrig på hvordan Badetassen er blitt til? Se filmen fra garasjen til Trond

Aktuelt