Siste nytt fra fiberutbyggingen - Saga Nord

Fase 1: NODEHYTTEN ER NÅ SATT OPP!

Denne uka (uke 39) ankom endelig nodehytta prosjektområdet Saga, og nå er den satt opp i all sin prakt. Noden er plassert i krysset Skogveien/Bjørkeveien, og skal tjene kundene i prosjektene på Saga og Kronstad med lynraskt fiberbredbånd. Mannskap fra Hågensen Kran heiste både fundamentet og selve nodehytta på plass.

Signal setter opp fibersentral på Kronstad og Saga i forbindelse med fiberutbygging i Alta

En nodehytte – eller en sentral- er punktet hvor alle kundekablene møtes og kobles videre. Nodehytten kan på mange måter betraktes som selve hjertet i utbyggingsprosjektet. Det legges en kraftig hovedfiber inn til noden. Videre fra nodehytten vil det gå traseer frem til ytterligere skjøtepunkt (fiberskap og fiberkummer), og videre inn til de enkelte husstander. Hver kunde får en dedikert fiberlinje som sikrer stabil fart og kapasitet.

Signal legger hovedfiber inn til fibersentralen på Kronstad Saga i forbindelse med fiberutbyggingen i Alta

Bildet nedenfor viser nodens plassering. Panelet vil bli malt i samme farge som sin nærmeste nabo; en av kommunens pumpestasjoner. Den ser kanskje ut som en grå og kjedelig bod, men når man kjenner til funksjonen en nodehytte har så blir den plutselig å betrakte som det flotteste slott!

Signal og Altibox har satt opp fibersentral på Kronstad Saga i Alta

Med nodehytta på plass er vi et steg nærmere å kunne levere fiber- og TV-tjenester til beboerne i området Kronstad/Saga. Per nå er graveressursene låst til pågående prosjekt på Aronnes, Midtbakken/Tollevika, Gakori/Hjemmeluft og Bossekop. Vi vil fortsette gravingen av fibergrøfter så lenge klimaet tillater det, men som de fleste nordboere vet; «Winter is coming»! Vi vil oppdatere disse sidene så snart vi har en konkret plan for videre fremdrift på Kronstad og Saga.

Fase 1: Status i Saga

Utbyggingen i Alta er godt i gang og vi bygger nå ut fiber område for område. Vi har mange kunder som venter på å få Altibox, og vi jobber på spreng for å få levert til så mange som mulig så raskt som mulig.

Vi har hatt en lang vinter som klamret seg fast lenger enn normalt, og på grunn av dette i tillegg til den spesielle situasjonen vi har vært inne i med Covid-19, er vi dessverre litt forsinket i henhold til opprinnelig utbyggingsplan. Dette har medført at vi enda ikke har fått satt spaden i jorda i Saga.

Vi synes selvfølgelig dette er svært trist, og ber om forståelse for at situasjonen er slik den er. Fiberutbygging er en tidkrevende prosess, men vi gjør det vi kan for å få levert til så mange som mulig i denne spesielle sesongen.

Det er bestilt nodehytte til prosjektområdene Saga Nord og Saga Sør, og vi venter nå på denne skal ankomme Alta. En nodehytte – eller en sentral- er punktet hvor alle kundekablene møtes og kobles videre. Nodehytten kan på mange måter betraktes som selve hjertet i utbyggingsprosjektet. Fra nodehytten vil det graves traseer frem til ytterligere skjøtepunkt (fiberskap og fiberkummer), og videre inn til de enkelte husstander. Hver kunde får en dedikert fiberlinje som sikrer stabil fart og kapasitet.

Vi vil oppdatere om fremdriften i prosjektet på disse sidene, slik at du kan følge med når vi begynner anleggsarbeidet i ditt nabolag.

FASE 1: SAGA – NÅ KAN DU FÅ ALTIBOX!

Hurra – endelig kan vi levere lynraskt fiberbredbånd også i Finnmark!

Vi i Signal utreder nå mulighetene for å bygge ut fiberbredbånd, slik at vi kan tilby markedets beste TV- og bredbåndtjenester til husstandene Saga i Alta.

Som Signal-kunde får du en egen fiberkabel inn til boligen din. Dette betyr at du slipper å dele kapasiteten med naboen, har samme fart i både opp- og nedlasting og får stabilt nett hele døgnet. Fiber hele veien inn til brukeren gir så godt som ubegrenset nettkapasitet og er den aksessteknologien som er aller best dimensjonert for framtiden. Med den kapasiteten og hastigheten som fiberoptikk tilbyr, er Signal med tjenester fra Altibox i stand til å garantere at fiber skal kunne takle framtidens økning i datatrafikk – selv om økningen blir enorm.

For å kunne beslutte utbygging i området er vi avhengig av tilstrekkelig interesse fra beboerne. Ikke la denne sjansen gå fra deg!

Våre salgsrepresentanter vil den nærmeste tiden kontakte alle vi kan bygge fiber til dersom prosjektet blir en realitet – ta godt i mot dem!

Har du enda ikke bestilt fiber, men ønsker tilbud?

Meld interesse for fiber til ditt hjem her:

Se hvordan vi bygger ut fiber

Hva skjer fra du bestiller fiber til du kan ta tjenesten i bruk? 

FASE 1: BESTILLING

FASE 2: PLANLEGGING

FASE 3: UTBYGGING OG EGENINNSATS

FASE 4: INSTALLASJON

FASE 5: BRUK OG KUNDESERVICE