Lærlingen Betty fra Signal Bredbånd er på oppdrag med Signals bil i bakgrunnen

Betty er en av få jenter i sitt yrke, og har én ting å si til andre som snuser på bransjen; Kjør på!

– Det er veldig artig å få vise at vi jenter også kan. I dette faget er ingen dager like!

Betty Martine Stokkli Ruud er lærling hos Signal. Hun skal bli telekommunikasjonsmontør, et yrke som i dag har stor mangel på kvinnelig arbeidskraft. Hverdagen sammen med «montørgutta» er noe flere jenter bør prøve seg på, i følge henne selv.

– Så langt stortrives jeg! Kollegaene mine har vært veldig flinke til å legge til rette for meg, og hører hva jeg ønsker som lærling, forteller hun.

 

Tilfeldighetene tok henne inn i bransjen

Som nylig ferdig i forsvaret, hadde hun yrkeslivets valg og kvaler foran seg. Utdanningen hun til slutt gikk for, kan ved første øyekast virke noe tilfeldig. Interessen begynte imidlertid allerede å gro gjennom noe som skulle være en helt annen jobb;

– En telemontør i bedriften der min far jobbet, hadde mistet førerkortet sitt. De var ganske avhengig av montøren, og jeg ble dermed tilbudt å jobbe som sjåfør, forklarer Betty.

Sjåførjobben tok henne med på mange installasjoner, blåsing og større skjøtejobber – og interessen økte deretter.

– Plutselig ble jeg poteten i bedriften. Jeg kunne litt av alt, og ble ved flere anledninger ringt for å jobbe over flere perioder. Til slutt hadde jeg jobbet et år som telemontør, smiler hun.

Lærling i Signal Bredbånd i Mo i Rana, Betty ute i felten med fiberboks

 

Utfordrer andre jenter

Har du noe å si til andre jenter som lurer på om dette er en yrkesretning for dem?

– Kjør på! Det er veldig artig å vise at vi jenter også kan. I tillegg er ingen dager like, og vi er nesten aldri på samme sted over lenger tid. Det er alltid rom for å utfolde kreativiteten, sier Betty.

– Da jeg etter en midlertidig kontrakt som montør i sommer, fikk jeg vite at Signal var ute etter lærlinger. Da tenkte jeg «hvorfor ikke!», og hev meg rundt. Det angrer jeg ikke på i dag, smiler hun.

 

Stadig i utvikling

I en såpass innovativ bransje er utviklingen i full sving hele tiden. Det kan både by på utfordringer, men også spennende forandringer og variasjon for arbeidere som liker å stadig tilpasse seg den rivende fremdriften.

– Er du en person som er glad i en jobb der du aldri trenger å kjede deg, har mange ulike arbeidsoppgaver og i tillegg liker å jobbe både ute og inne; da er dette en jobb du vil trives i!

– Jeg syns det er helt topp å jobbe i en bedrift hvor arbeidsoppgavene stadig må tilpasses utviklingen som skjer i teknologien. En blir nok ikke så fort lei i et yrke som alltid forandrer seg og byr på nye utfordringer. I tillegg er jeg jo veldig glad i å lære nye ting, sier Betty.

 

Kontroll av fiberkabler i fiberboks

 

Vil gjerne utdanne seg videre

Når hun ikke er på jobb, trives hun best i fjellet – enten på ski eller på brett. Sammen med hunden Ruth og samboeren, bor hun i Mo i Rana, og har dermed sin læretid på kontoret på Mo. Målet med utdanningen er først og fremst å fagprøven som telekommunikasjonsmontør. Samtidig kan veien videre by på mer.

– Jeg har gjerne lyst til å studere videre, eventuelt prosjektledelse. Hva det blir, får tiden vise, forteller hun.

 

Glad for å få flere jenter på laget

Som lærebedrift er Signal stolte over å løfte frem og bidra til kompetansebygging blant dyktige, unge spirer i telecom-bransjen. Leder for entreprenør i Mosjøen og Mo i Rana, Anita Schive er storfornøyd med å øke staben med kvinnelig kraft.

– Å få en kvinnelig lærling håper jeg kan bidra til at flere jenter vil velge dette faget – selv om det er veldig mannsdominert i dag, sier Anita.

På grunn av utfordringene med å finne lokale telekommunikasjonsmontører, har vi fokus på å lære dem opp selv.

– Det å være lærlingbedrift mener jeg gir oss positiv oppmerksomhet i lokalmiljøet. Vi har en årlig stand på NAV sin jobb- og utdanningsmesse hvor vi har stor vekt på dette, sier Anita.

 

Vil du være lærling hos Signal?

Ønsker du å være lærling hos Signal? Les mer om det å jobbe i Signal, og send oss gjerne en åpen søknad! Les mer om jobb i Signal

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.