Fase 1: NODEHYTTEN ER NÅ SATT OPP!

Denne uka (uke 39) ankom endelig nodehytta prosjektområdet Saga, og nå er den satt opp i all sin prakt. Noden er plassert i krysset Skogveien/Bjørkeveien, og skal tjene kundene i prosjektene på Saga og Kronstad med lynraskt fiberbredbånd. Mannskap fra Hågensen Kran heiste både fundamentet og selve nodehytta på plass.

Signal setter opp fibersentral på Kronstad og Saga i forbindelse med fiberutbygging i Alta

En nodehytte – eller en sentral- er punktet hvor alle kundekablene møtes og kobles videre. Nodehytten kan på mange måter betraktes som selve hjertet i utbyggingsprosjektet. Det legges en kraftig hovedfiber inn til noden. Videre fra nodehytten vil det gå traseer frem til ytterligere skjøtepunkt (fiberskap og fiberkummer), og videre inn til de enkelte husstander. Hver kunde får en dedikert fiberlinje som sikrer stabil fart og kapasitet.

Signal legger hovedfiber inn til fibersentralen på Kronstad Saga i forbindelse med fiberutbyggingen i Alta

Bildet nedenfor viser nodens plassering. Panelet vil bli malt i samme farge som sin nærmeste nabo; en av kommunens pumpestasjoner. Den ser kanskje ut som en grå og kjedelig bod, men når man kjenner til funksjonen en nodehytte har så blir den plutselig å betrakte som det flotteste slott!

Signal og Altibox har satt opp fibersentral på Kronstad Saga i Alta

Med nodehytta på plass er vi et steg nærmere å kunne levere fiber- og TV-tjenester til beboerne i området Kronstad/Saga. Per nå er graveressursene låst til pågående prosjekt på Aronnes, Midtbakken/Tollevika, Gakori/Hjemmeluft og Bossekop. Vi vil fortsette gravingen av fibergrøfter så lenge klimaet tillater det, men som de fleste nordboere vet; «Winter is coming»! Vi vil oppdatere disse sidene så snart vi har en konkret plan for videre fremdrift på Kronstad og Saga.

Signal bredbånd

Sjekk om du kan få fiber fra Signal her:

Sjekk om du kan få fiber her:

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.