Hender jobber med personlig regnskap og kakediagrammer på et papir som ligger på et bord

Hva består strømregningen av?

Strømpriser kan være forvirrende, og med mange ulike begreper er det lett å gå seg vill i tilbudene fra de ulike selskapene. Vi forklarer deg hva strømregningen faktisk består av!

I korte trekk består strømregningen av tre ting: 

  • Strømpris
  • Nettleie
  • Myndighetspålagte avgifter

 

Strømprisen

Selve strømprisen består først og fremst av markedsprisen på strøm. Dette er det samme som strømselskapet kjøper strømmen for, fra Nord Pool. Med andre ord: Innkjøpsprisen på strømmen, eller spotpris som også mange sier. Noen kraftleverandører bruker andre prismodeller og tilbyr variable priser eller faste priser på strømmen. Vi har i denne artikkelen tatt utgangspunkt i en innkjøpsprisavtale, som den vi tilbyr selv. 

I tillegg ligger det som oftest et påslag i tillegg. Dette er det kraftleverandøren din tar betalt for strømmen. Det kan komme både som en pris pr kWh eller en fast sum. Kostnaden for elsertifikater er inkludert i påslaget. 

Nettleie

Nettleien er det din lokale netteier som står for. Nettleien dekker drift, vedlikehold og utbygging av strømnettet, i tillegg til avgifter til staten.

Store deler av strømregningen er avgifter til staten. Disse vil være lik uavhengig av hvilken strømleverandør du velger. 

Kakediagram som viser hva strømprisen består av.

Har du spørsmål knyttet til din faktura, kan du lese mer om Lyses fakturaforklaring.

Hva er NordPool?

Strømmen vi bruker – kjøpes hos Nord Pool.  Nord Pool AS er en nordisk kraftbørs – et aksjeselskap som organiserer, driver og videreutvikler marked for fysisk handel med elektrisk kraft og andre energiprodukter. 

 

Gira på billig strøm? Sjekk ut vår strømavtale – Signal Strøm!

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.