Person putter penger på sparegrisen som står på radiatoren hjemme

Spar strøm! Her er våre ti beste tips til å kutte strømregninga

Hvordan kan du kutte kostnadene på strøm? Det kan være flere årsaker til at strømregningen din er dyrere enn naboen med like stor bolig, eller noen med samme forbruk og leverandør.

Hvilken strømavtale har du? Hvor mye strøm bruker du? Begge to er viktige faktorer å se nærmere på dersom du ønsker å redusere strømkostnadene dine.

 

1. Velg en god strømavtale

Vær oppmerksom på hvilken strømavtale du har. Gå for en som er prisgunstig, men også forutsigbar og til å stole på over tid. Et utydelig tilbud er alltid lurt å sette seg inn i før du sier ja.

2. Senk innetemperaturen, og del huset inn i soner.

Temperaturen inne har mye å si for det totale forbruket. Skal du bort, bør du skru ned varmen. Dette kan du også gjøre om natten for å senke forbruket ytterligere. Vi anbefaler også å dele huset inn i soner. Lukk dører til soverom og andre rom som ikke trenger lik komforttemperatur. 

3. Bruk optimal temperatur i kjøleskap og fryser

Temperaturen i kjøleskapet og fryseren er minst like viktig, og spiller en stor rolle for det totale forbruket! Optimal temperatur for kjøleskap er 4-5 grader, og -18 i fryseren.

4. Fyll oppvaskmaskinen skikkelig 

Vær smart når du tar oppvasken. Ved å plassere alt ryddig og ikke fylle oppvaskmaskinen med kasserollene, får du plass til mer, og sparer kanskje en vask eller to i uka.

5. Fyll vaskemaskinen og tørketrommel med tøy

Det samme gjelder for vaskemaskinen. Ikke vask enkeltplagg. Sorter skittentøyet og prøv å fyll maskinen best mulig opp før du vasker. Tørketrommelen også – jo mer klær i én tromling, jo mer forbruk sparer du pr gang. Jo lavere temperatur, jo mindre strøm bruker du. 

6. Bytt til LED-pærer

Vær flink til å slå av lys i rom du ikke bruker. Bytt også til LED-pærer for smartere og mer gunstig forbruk av lys. Slike pærer avgir ikke varme, og er derfor også tryggere. Selv om en LED-pære koster mer i butikken, koster den deg mye mindre i strømforbruk. En halogenpære koster ca 86 kroner for ett år – mens en LED-pære kun koster 13 kroner. LED lyser like godt, men trekker mye mindre strøm, samtidig som den varer 20 ganger lenger.

7. Opprett avtalegiro eller Efaktura hos strømleverandøren din

Opprett avtalegiro eller efaktura slik at du slipper fakturagebyr på strømregningen.

8. Bruk sparedusj, og kort ned på tiden i dusjen

Dersom du kan leve med litt lavere trykk i dusjen, er en sparedusj en ypperlig mulighet til å redusere forbruket. I tillegg er det mye å spare på selve tiden en bruker i dusjen. En dusj på 10 minutter koster deg ca 7,50 kroner. Med mange under samme tak, er det mye å spare her!

9. Få kontroll på varmen

Med et varmestyringssystem kan du regulere varmen eller skru den av og på etter behov, i stedet for å varme opp hele boligen hele døgnet. Alternativt er det alltid både hyggelig og effektivt å fyre med ved.

10. Lad EL-bilen om natten

Når folk flest bruker strøm, koster den mer. Om natta er strømmen billigere, så da lønner det seg å lade bilen. Flere elbilladere har funksjonalitet for å lade når strømmen er billig, f.eks. Wallbox Pulsar Plus som vi tilbyr med rentefri nedbetaling over strømregningen.

 

For noen kan det være ønskelig å gjøre en rekke andre, større tiltak for å oppnå et mer energieffektivt hjem. Dette kan være å installere varmepumpe, etterisolere yttervegger, bytte vinduer eller lignende. Mulighetene er mange! Samtidig mener vi at kontroll over eget forbruk er svært viktig! Har du strømavtale hos oss, kan du sjekke forbruket ditt på Mine Sider (Lyse) her.

 

Ønsker du deg en enkel, trygg og prisgunstig strømavtale?

Les gjerne mer om Signal Strøm! 

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.