Bli bevisst på egen skjermtid – Hjemmeoppgave for barn og voksne

Artikkel fra Barnevakten.no / Sjur Jansen

Hvordan finne en god balanse på skjermbruk i en tid hvor vi tilbringer mye tid hjemme?

Foreldre eller lærere kan gjøre denne oppgaven sammen med barna. Print ut hjemme eller vis oppgaven på skjerm.

 

Vi kan til tider kjenne på at det går mye tid til skjerm i løpet av en dag. Ikke sikkert det er så ille, men om du ønsker at barna skal bli mer bevisste på hva de bruker skjermen til og hvor mye tid dere ønsker å ha på skjerm hver dag, så gjennomfør denne enkle oppgaven. Alt dere trenger er en penn og noen fargeblyanter. Har dere ikke printer, kan dere finne frem noen ark som barna kan skrive inn svarene på. Figurene er ikke vanskeligere enn at man kan se på skjermen og herme på arket.

Gjør gjerne oppgaven sammen med barna, kanskje du til og med blir litt mer bevisst selv også? Barna kan også gjøre oppgaven alene, dette er en oppgave om nettvett på et enkelt og begynnende nivå.

[vcex_button url=»https://www.barnevakten.no/wp-content/uploads/2020/03/g%C3%B8y-p%C3%A5-nett-skjermbruk.pdf» title=»Visit Site» style=»flat» align=»left» color=»red» size=»medium» target=»self» rel=»none»]Åpne PDF-oppgave her[/vcex_button]

Åpne PDF-oppgave her

 

  • Gøy på nett er en serie med undervisningsopplegg for samtaler om nett- og databruk med barn og unge.
  • Gøy på nett er også tilpasset til bruk for barn med  utviklingsforstyrrelser (UF) som gjerne trenger mer konkret undervisning enn andre barn.
  • Gøy på nett er utarbeidet av Spesialpoliklinikken/Autismeteamet i Helse Bergen og Barnevakten, med støtte fra Lotteri- og stiftelsestilsynet og Regionalt fagmiljø for autisme, ADHD, Tourettes syndrom og narkolepsi i Helse Vest.
  • Oppgaven «Bli bevisst på egen skjermtid» er en bearbeidet utgave som retter seg mot alle barn i småskolen og på mellomtrinnet.

TIPS: Oppgaven er også tilgjengelig som undervisningsressurs for skoler som bruker Itslearning. Søk den opp i biblioteket inn i portalen.

 

Søk om foredrag med Barnevakten

Barnevakten.no er en av Signal Bredbånds samarbeidspartnere. Dersom du ønsker å søke støtte til nettvett-foredrag med Barnevakten, kan du søke på det hos oss her!

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.