Person i gul genser sitter med hendene over laptopen sin og jobber på hjemmekontor

Tips: Slik får du best mulig hjemmekontor

Hva gjør du for å optimalisere hjemmekontoret? Vår markedskoordinator, Frida har samlet noen tips for at du skal kunne jobbe på best mulig vis, også hjemme fra stua!

 

Som selvstendig næringsdrivende og frilanser er dette ingen ukjent sak for meg, men det er ikke til å legge skjul på at det fins mange utfordringer ved å jobbe hjemmefra. Noen blir ensomme – noen sliter med effektivitet, mens andre har tekniske utfordringer.

Skal du sitte lenge hjemme, er det greit å innføre noen regler for deg selv – vær systematisk og oppfør deg mest mulig som om du var på arbeidsplassen din. Her er noen raske tips til hvordan du kan få dette til:

 

 

Oppretthold normale rutiner 

Hva gjør du i en normal arbeidshverdag? Gjør også dette i hverdagen med hjemmekontor. Stå opp tidsnok, få i deg en god frokost og kos deg med kaffen, kle deg skikkelig og sett i gang arbeidet når klokken er der. Det er ingen triks å hverken starte arbeidsdagen i senga – eller avslutte den der, tro meg. Still kroppen inn på en normal dag på kontoret, og den vil samarbeide deretter!

Ha en plan

Hvilke gjøremål har du for dagen? Det er ekstra lett å la seg distrahere i hjemmet om du ikke har en plan for hva som skal gjøres. Jeg pleide å skrive kryss-lister for dagene med gjøremål. Ikke bare er det ryddig og oversiktlig – men også veldig fint for å følge med på effektiviteten. Blir det litt mye Facebook, kanskje? (Det kan skje selv den beste..)

Kommuniser med arbeidskollegaer

Hvis du ikke er vant til å jobbe alene, blir det fort ensomt med hjemmekontor. Selv har jeg jobbet med hjemmekontor i flere år, men etter bare noen måneder som ansatt i Signal Bredbånd har jeg blitt vant til andre tilstander. Det kommer til å bli stusselig den neste måneden – på Signal har jeg jo kollegaer rundt meg hele tiden!

Derfor er vi opptatte av å holde kontakten gjennom dagen, og vi gjør det spesielt gjennom Microsoft Teams. Hold avdelingsmøter på morgenen og ta gjerne noen hyggelige kaffepauser gjennom dagen – «catch up» med kollegaene dine.
Kollegaer sitter rundt et lite bord på hjemmekontor og prater og ler sammen

Arbeidsplass

Enten arbeidsplassen din befinner seg på kjøkkenbordet, spisebordet eller ved en skikkelig kontorpult, så vil jeg anbefale å sette opp et godt og funksjonelt arbeidsområde. Inkluder alt du måtte ha behov for. Jobber du på stor skjerm – sett denne opp, gjerne mest mulig likt kontoret, slik at du kan beholde en normal arbeidsflyt.

Ikke bland inn fritid i arbeidsdagen

Det frister kanskje å si ja til det ekstra kaffebesøket siden dere uansett er hjemme hele gjengen? Vel – er det én ting jeg har lært meg, så er det hvor enkelt det er å gjøre andre ting enn å konsentrere seg om gjøremålene sine på hjemmekontor. Se ikke på TV, og gjør ikke husarbeidet når du helst skulle gjort jobbrelaterte oppgaver. Respekter arbeidstiden så godt du kan. Your boss will thank me later..

Ikke minst – godt og stabilt internett

Jeg er sjeleglad for at jeg har akkurat dette. Mitt hjemmekontor er plassert langt oppe i bygda, og internett har vært en svært diskutert sak frem til det ble bygget ut fiber til oss. (Fra Signal, naturligvis.) 

I disse tider merker vi pågang fra folk som har behov for raskere linjer, og det er ikke vanskelig å forstå. Bruken av internett forandrer seg en hel del når plutselig hele fammen befinner seg i huset samtidig. Foreldrene har hjemmekontor og tre kids har hver sine skjermer med filmer, spill og surfing. Det setter internett-tilgangen på prøve!

 

Vi gjør det vi kan

Nå som vi alle er i gang med vår egen lille innsats for samfunnet, gjør vi i Signal Bredbånd det vi kan for at du skal kunne oppnå best mulig tilstander i heimen. Har du spørsmål rundt din internettlinje, eller trenger du hjelp med andre ting vedrørende ditt abonnement? Ta kontakt med vår kundeservice – og vi hjelper så godt vi kan! 🙂

 

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Signal bredbånd

Sjekk om du kan få fiber fra Signal her:

Sjekk om du kan få fiber her:

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.