Fløylia utbygging
Foto: Frida Bringslimark | Utbygging fra Fløylia i Tromsø - Fløylia var med på å planlegge fiber tidlig i byggeprosessen.

5 gode grunner til å bestille fibernett tidlig i utbyggingen

Både vann og strøm er essensielt for at en bolig skal kunne brukes når bygget står ferdig, men å være tidlig ute med fibernett kan være minst like viktig.

Flere tenker at fibernett er noe som man må vente med å installere til bygget står klart, men å utsette bestillingen til siste liten kan være en dårlig ide. I verstefall kan man selv eller kundene sitte uten TV og internett lenge før installasjonen er på plass. Her er 5 gode grunner til å bestille fibernett tidlig under planleggingen.

1. Leveringstid

Det er stor etterspørsel etter fibernett og det kan derfor medføre lengre leveringstid. Det tar vanligvis 4-8 uker å få installert fiberen, noe som kan påføre at du ikke har internett på en stund hvis du bestiller for sent. I verstefall kommer vinteren snikende på, noe som fører til at det tar enda lengre tid.

2. Overvintring

Når snøen har falt og det er minusgrader ute er det mye vanskeligere å grave ut til ny fiberkabel. Tining er tidkrevende og fordyrer derfor prosessen. I verstefall må man vente til over vinteren.

3. Gravemelding

For å beskytte nettverket av rør og kabler må det søkes om gravemelding. Da får man en oversikt over eksisterende infrastruktur som ligger i ønsket gravetrasé, og man får tilbakemelding fra Kommunen om man har nødvendig avstand til vann- og avløpsrør. Deretter må man søke grunneier om tillatelse til å legge ledninger i bakken. Dette kan ha lang behandlingstid, noe som forlenger ventetiden.

4. Lavere kostnad

Hvis man planlegger å legge fiberkabelen samtidig som strømmen kan dette gjøres samtidig. Da sparer du både penger på utgraving, asfaltering og legging av brostein. I tillegg slipper du å ha to forskjellige rør under bakken, noe som er greit hvis man vil plante ting i hagen. Dette gjør at graveprosessen er ferdig før hagen er på plass, så man slipper å grave den opp igjen. Med trekkrør kan man også bygge inn fiberen i veggene, noe som gjør at den ikke vises når huset står klart. Det er naturlig at elektriker legger trekkerør for fiber og sprede-nett (kabler fra hjemmesentral ut til for eksempel stue og kontor) samtidig som de legger trekkerør for strøm.

5. Smarthus løsninger

Nye bygg har ofte integrerte smartløsninger. Dette kan gjelde for eksempel dørlås, vaskemaskin, varmestyring, lys og så videre. For at disse skal fungere fra dag en er det viktig at fiberen er på plass, så man har et raskt og stabilt internett som fungerer som det skal.

Slipp stresset

Det er flere gode grunner til å være ute tidlig. Å få fiberen installert som en del av byggeprosessen kan gjøre dette billigere og enklere å forholde seg til. Med dette har du et stabilt internett som fungerer som det skal fra dag en. Med underholdning fra Altibox kan man i tillegg slappe av med de beste TV kanalene eller strømmetjenestene. Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg å finne gode løsninger til ditt nye bygg.

 

Sjekk om du kan få fiber

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.