Gaming: Signal <3 LAN66°NORD

Gaming for alle penga

På Selfors i Mo i Rana har en gjeng ungdommer samlet seg i 2 døgn for å spille dataspill. Hele 62 barn og unge fra 3. til 10. klasse har nemlig vært på LAN66°NORD! Arrangøren er Selfors ungdomslag sin eSportgruppe som heter 66°14 GAMERS og Signal er stolt sponsor og leverandør av høyhastighets internett.

Men… hva gjør man når man gamer?

Men dataspill, er ikke det litt usosialt? Det korte svaret er «nei!». Mange dataspill er såkalte «multiplayer games», der man enten spiller mot hverandre eller med hverandre. Gaming byr på en rekke utfordringer og muligheter for å lære, og gamerne må ta i bruk hukommelse, være oppmerksomme, ta i bruk mental orientering og ha et mentalt overblikk over situasjonen. Når man spiller sammen på lag øver man på kommunikasjon, planlegging og strategi i felleskap. Gamere får også trent på kritisk refleksjon, da valgene man gjør i spillet ofte får en direkte konsekvens for seg selv eller laget man spiller sammen med.

Gutt som spiller Fortnite

Videre bidrar gaming til språkutvikling. Spillene er ofte på engelsk, og man spiller gjerne sammen med folk fra andre land. Dette gjør at de som spiller får øvd seg på språk både skriftlig og muntlig, og ungdommene sier selv at de mener spillene motiverer dem til å bli flinkere i språk.

LAN66°NORD og miniLAN66°NORD

Arrangementet var todelt der de eldste deltok fra fredags ettermiddag til søndag formiddag. Når de var ferdige kom de yngste i 3. og 4. klasse og tok over LANet, og rapportene sier at alle storkoset seg. Helgen har bydd på frispill (gaming uten arrangert konkurranse), gamingrelatert quiz, og konkurranser i forskjellige spill som Fortnite, Counter-Strike (populært kalt CS) og VALORANT.

Uten mat og drikke duger helten ikke, ei heller gamerheltene. Derfor var en selvfølgelig del av helgen frokost og middag, samt kiosk med diverse snacks for å holde ut gjennom helga. Middagen var selvfølgelig helgefavoritten taco, og det ble godt mottatt av ungdommene.

Ung gamer på LAN

Ivrige gamere

Ungdommene var ivrige, og det ble gamet non-stop fra fredag kl 19.00 til søndag kl. 19.00. Med 62 så ivrige gamere var det supert med 10 Gbit/s tilkobling mot resten av verden levert av Signal.

Tilbakemeldingene etter LANet har vært utelukkende positive, både fra ungdommene selv men også foreldrene, og planleggingen er allerede i gang for nytt LAN til høsten. Følg 66°14 GAMERS på Facebook, så er du blant de første som får med deg siste nytt!

Trenger du også raskt internett til ditt LAN?

Les mer her!

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.