Signal framfor microtrenchingen

Microtrenching – en mer effektiv måte å grave på

Microtrenching er en effektiv måte å grave opp asfalt for å legge rør. Prosessen er både kostnadssparende og miljøvennlig.

Bilde/tekst: Edvard Møkleby

I Furulia, like utenfor Bodø testet Signal nylig ut en enklere prosess for å legge fiber under asfalten sammen med trenchingselskapet, Infura. Microtrenching går rett og slett ut på å bruke en stor sag for å lage en tynn stripe i asfalten hvor man legger ned rør og fyller igjen hullet med grus. Denne prosessen har flere fordeler i forhold til tradisjonell trenching. Man trenger nemlig ikke å grave opp hele asfalten, men slipper unna med å kun grave opp området hvor rørene skal legges. Dette er mindre plasskrevende, tar kortere tid, mer kostnadseffektivt og er mer miljøvennlig. Se video under hvor Robin Krogh, leder i forretningsutvikling i Signal Bredbånd forklarer hvordan mircotrenching fungerer.

 

Film hvor Robin Krogh forteller om microtrenching.

 

Tar mindre plass

Maskineriet er tynt og tar derfor veldig lite plass på veien. Derfor hindres ikke trafikken under arbeidet, og bilene i nabolaget kan kjøre forbi uten å måtte vente til arbeidet er utført.

 

En raskere prosess

Siden det ikke er behov for å grave opp hele asfalten for å legge rør er selve arbeidet mye raskere. Hele jobben fra kutting av asfalt og legging av rør gjøres i en prosess med maskinen, og grusen fylles på rett etter for å tette igjen hullene. Derfor er microtrenching mye raskere enn en vanlig gravemaskin.

 

Kostnadseffektivt og miljøvennlig

Tradisjonelt er det en omfattende prosess å føre fiberrør gjennom asfaltert område. Gammel asfalt må kjøres bort, og grus og ny asfalt må komme til. Det samme gjelder også microtrenching, men i motsetning til tradisjonelle metoder er det betydelig færre lastebillass som må fraktes. Vi snakker om en besparelse på Co2 utslipp, og mindre støy fra store maskiner over tid. Rett og slett langt mindre anleggstrafikk!

Sjekk om du kan få fiber

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.