Signal framfor microtrenchingen

Microtrenching – en mer effektiv måte å grave på

Microtrenching er en effektiv måte å grave opp asfalt for å legge rør. Prosessen er både kostnadssparende og miljøvennlig.

Bilde/tekst: Edvard Møkleby

 

I Furulia, like utenfor Bodø testet Signal nylig ut en enklere prosess for å legge fiber under asfalten med trenchingselskapet, Infura. Microtrenching går rett og slett ut på å bruke en stor sag for å lage en tynn stripe i asfalten hvor man legger ned rør og fyller igjen hullet med grus. Denne prosessen har flere fordeler i motsetning til tradisjonell trenching. Man trenger nemlig ikke å grave opp hele asfalten, men slipper unna med å kun grave opp området hvor rørene skal legges. Dette er mindre plasskrevende, tar kortere tid, mer kostnadseffektivt og mye mer miljøvennlig. Se video under hvor Robin Krogh, leder i forretningsutvikling i Signal Bredbånd forklarer hvordan mircotrenching fungerer.

 

Klikk på bilde for å laste ekstern video

Film hvor Robin Krogh forteller om microtrenching.

 

Mindre plasskrevende

Maskineriet er tynt og tar derfor veldig lite plass på veien. Derfor stopper det ikke opp trafikk under trenchingen og bilene i nabolaget kan kjøre forbi uten å måtte vente til arbeidet er utført.

 

En raskere prosess

Siden det ikke er behov for å grave opp hele asfalten for å legge rør tar selve trenchingen mye raskere. Hele jobben fra kutting av asfalt og legging av rør gjøres i en prosess med en maskin og grusen fylles på rett etter for å tette igjen hullene. Derfor er microtrenching mye raskere enn en vanlig gravemaskin.

 

Kostnadseffektivt og miljøvennlig

For å utføre en tradisjonell graveprosess kreves det at gammel asfalt kjøres bort og at grus og ny asfalt blir hentet. Dette krever mange flere lastebillass i motsetning til bare et fåtall med microtrenching. Her er det snakk om en besparelse på co2 utslipp og støy fra flere gravemaskiner over lengre tid. Dette reduserer anleggstrafikken til kun 5%, noe som gjør at man sparer mye co2 på bortkjøring og tilkjøring av masse.

 

Sjekk om du kan få fiber

Innhold

Følg oss på sosiale medier

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre

Relaterte innlegg:

Stikkord:

Kategorier:

Husk å følg oss i Sosiale Medier!

På Facebook og Instagram deler vi nyttig og dagsaktuell informasjon som kan være med på å gi deg den beste opplevelsen av tjenestene våre.

Signal bredbånd

Sjekk om du kan få fiber fra Signal her:

Sjekk om du kan få fiber her:

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.