På nett.

Enten dere er 2
eller 2000 ansatte.

Raskt, sikkert og stabilt.

Sikre bedriften mot cyberangrep

Tilgangen til internett – særlig via wifi – utgjør en digital risiko som bedriften må ha kontroll på. Utstrakt bruk av trådløse aksesspunkter og routere gjør det lettere for inntrengere å utføre skade eller drive krypto-utpressing.

Wifi

Her er noen tips til hvordan du kan gjøre det trådløse nettverket sikrere uten å slå det av.

Såkalte uautoriserte wifi-enheter kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, fordi man ikke vet hvilke programmer som er installert eller hvordan de er konfigurert.

Dette kan være wifi-enheter av ukjent merke som er satt opp av montører som ikke er datakyndige.

For eksempel kan en wifi-enhet være satt opp til å sende din SSID (det 32-sifrede navnet på det trådløse nettverket) i klartekst og dermed gi alle og enhver tilgang uten passord.

Invester i wifi-enheter med høy kvalitet, og bruk datakyndig montør når du skal sette opp wifi-enheter i bedriften. Dette vil redusere sikkerhetsrisikoen for din bedrift.

Alle enheter som kobler seg på nettverket i bedriften, utgjør en mulig sikkerhetsrisiko. Hackere kan bruke wifi-enhetene til å skaffe seg tilgang til forretningsdata, eller gjester med usikret pc og telefon kan slippe virus og annen malware inn på bedriftsnettverket.

Det absolutt sikreste er at gjester kobler seg til et eget lukket nettverk som ikke er bedriftens interne nettverk. Da kan du tilby trådløst internett til gjestene dine uten digital risiko.

Brannmurer gir førstelinje forsvar mot angrep som kommer fra internett. En brannmur sjekker data inn og ut og blokkerer uønsket trafikk.

En ekstra sikkerhetsløsning som inneholder DDoS-beskyttelse og innholdsfiltrering, kan hindre at bedriftens tjenester på nett blir utilgjengelige. Det kan også hindre hackere i å bruke kryptovirus eller andre digitale trusler mot bedriften.

Sikkerhetskultur

Et cyberangrep eller digitalt angrep kan komme i mange former. Noen hackere bruker sikkerhetshull i programmene på de ansatte sine pc-er, men den raskest voksende kategorien er e-poster som vi lure deg til å klikke på linker som inneholder virus eller andre datatrusler.

En god sikkerhetskultur er viktig for enhver bedrift. Her er våre tips:

Altibox anbefaler
bedriftsledere å

– ha tydelige retningslinjer for god sikkerhet lett tilgjengelig for alle

– etablere en sikkerhetskultur: De ansatte skal vite hva de skal gjøre og ikke gjøre

– sette opp en rutine slik at alle kan rapportere om uønskede hendelser

– jevnlig sikkerhetskopiere alle kritiske systemer og data.

– sørge for at alle enheter på bedriftens nettverk
har et profesjonelt antivirus-program

Altibox anbefaler
ansatte å

– ikke dele personlig informasjon med noen på nett

– sjekke e-postadressen hvis du er i tvil om en henvendelse

– ikke stole på henvendelser som går ut på at du har vunnet noe

– tenke før du klikker på lenker eller vedlegg

– unngå alle ukrypterte nettsider som begynner på http:// – det skal stå https://

– lage sterke og unike passord til hver enkelt tjeneste. Benytt gjerne en passord-generator på nett

– være bevisst på egen atferd i sosiale medier

– bruke en vpn-tjeneste ved tilkobling til alle åpne nettverk utenfor kontoret eller hjemmet

Siden 2019 har vi sett en tredobling av antall cyberhendelser som får alvorlige konsekvenser for virksomheter i Norge.
Nasjonal sikkerhetsmyndighet
Rapport 2022

Altibox Premium gir deg utvidet sikkerhet

Lynraskt fiberbredbånd, stabilt trådløst internett og profesjonell digital sikkerhet – i én pakke tilpasset små, mellomstore og større bedrifter.

 

Oppdage og stoppe angrep

Vi kontrollerer trafikken over ditt nettverk for tegn til digitale angrep eller andre sikkerhetstrusler. Trusler som oppdages, blir umiddelbart adressert og loggført.

Filtrering av uønsket innhold

Enten det dreier seg om pornografi, gambling, sosiale nettverk eller annet uønsket innhold - du velger selv hvilke kategorier som gjøres helt utilgjengelig på bedriftens nettverk.

Brannmur

Den utvidete sikkerhetspakken til Altibox Bedrift inneholder også en meget god brannmur som beskytter mot uautorisert tilgang til bedriftens utstyr, programvare og informasjon, og som også hindrer spredning av datavirus.

Blokkere skadelig programvare

Altibox Bedrift tilbyr å blokkere skadelig programvare (ofte kalt malware eller datavirus) fra å komme inn på bedriftens nettverk. Identifiseringen av programvaren skjer gjennom analyse og sammenligning av filer opp mot en sentral oppdatert database.

DDoS-beskyttelse

Målrettede angrep i form av et høyt antall kunstige forespørsler mot bedriftens nettsted eller online-tjenester, kan føre til at tjenestene eller nettverksforbindelsen blir overbelastet og settes ut av drift. Vi beskytter bedriften mot slike DDoS-angrep.

Du har blitt videresendt

Velkommen til Signal!

Siden du nettopp prøvde å besøke, er nå lagt ned etter at din leverandør har blitt en del av Signal Bredbånd AS. 

Siden du er videresendt til, inneholder informasjon om dine tidligere produkter, eller bestillingsmuligheter om vi enda ikke kan levere Altibox i ditt område. 

Dersom du allerede har fått fiber og Altibox, kan du forholde deg til forsiden vår, signal.no.